Démonický básník Enablers se chystá v úterý uhranout Prahu

17.11.2013 09:47 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Enablers leták
© facebook interpreta
Jak se jmenuje kapela, kde není zpěvák, ale uhrančivý a démonický básník, kterej na pozadí neuvěřitelně intenzivní hudby recituje, deklamuje a přednáší svoje vize, básně a příběhy? Odpoveď zní Enablers.

Pete Simonelli a jeho spoken word suita (členové kapely působili třeba ve Swans, June of 44 nebo Codeine) se vrací do Prahy po dvou letech, aby - tentokrát na strahovské Sedmičce - odvyprávěli další kus eposu, který postupně zachytili už na čtyřech albech. To páté by mělo vzniknout právě z materiálu tohoto turné, dokonce přímo v jeho průběhu - zhruba za týden po pražském koncertu zamíří Enablers ve Francii do studia. Výjimečnost kapely ale vynikne pochopitelně nejvíc na pódiu: hudbu můžeme popsat jako ty nejlepší pasáže ze Slint, Shellac nebo The Jesus Lizard, ale díky způsobu, jak se s ní prolíná a jak ji pozdvihuje na vyšší úroveň Simonelliho slovo, jsou přirovnání nedostatečná - výsledek je prostě unikátní. Na koncerty Enablers se obvykle hned tak nezapomíná.

Společně s nimi vystoupí vousatý uštěpačný kazatel, samorost a neortodoxní rapper Inau, v civilu správce bečvárského fotbalového hřiště - ideální kombinace. Koncert se uskuteční 19. listopadu v Klubu 007 Strahov.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY