Rickolus představí dvojalbum "Troubadour" na turné po Česku

14.11.2013 18:23 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Rickolus plakát
© facebook interpreta
Kolektiv muzikantů kolem labelů Fake Four / Circle Into Square už představil řadu pozoruhodných projektů. Namátkou: Astronautalis, Cars & Trains, Sole, Bleubird, Ceschi, Otem Relik, Harvey Girls... a také Rickoluse. Ten ale na rozdíl od většiny svých kolegů neexperimentuje na poli alternativního hip hopu - jeho doménou je lo-fi folk. Aktuální dvojalbum "Troubadour" nadchne třeba příznivce Becka, Sebadoh, Pinback, ale ve zvuku Rickoluse najdete i poklonu starým folkovým mistrům.

"Je to nejtalentovanější chlapík, jakého znám," skládá mu poklonu Astronautalis, pro kterého Rickolus (vlastním jménem Richard Colado) napsal písničku "Measure The Globe" na ceněném albu "This Is Our Science". Rickolus debutoval u Circle Into Square deskou "Youngster", následovala "Coyote And Mule" z loňského roku a letos dokonce 2LP "Troubadour".

"Nikdy jsem nechtěl natočit rovnou dvojalbum," přiznává Rickolus. "Ale nechal jsem se trochu unést a nakonec jsem zjistil, že mám asi tisíc písniček. Snažil jsem se v tom zorientovat a zredukovat to na nějaký únosný počet, ale moje žena mi pak řekla: Vykašli se na to a vydej dvojalbum. Tak jsem ji poslechl." A udělal dobře - "Troubadour" i navzdory své délce v podstatě neobsahuje slabší místo, písničky pojí jednoduchý akustický základ a v nejlepším slova smyslu chytlavá melodika. Přijďte se přesvědčit sami, Rickolus v listopadu absolvuje řadu koncertů v Česku, na kterých ho zastihnete jen s akustickou kytarou, kopákem a sadou foukacích harmonik. Trubadúři takhle na lehko přece cestovali, ne?

Koncerty Rickoluse v Česku:

14.11. - Plzeň
15.11. - Břeclav
16.11. - Broumov
17.11. - Kutná Hora
18.11. - Ústí nad Labem
26.11. - Jihlava
27.11. - Brno
28.11. - Rožnov pod Radhoštěm
29.11. - Praha


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY