Tublatanka navzdory zranění míří do Prahy. Chystá i koncertní DVD

12.11.2013 18:28 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Tublatanka
© facebook.com/pages/Tublatanka
Slovenská rocková stálice Tublatanka se v rámci svého turné k třicátému výročí založení doslova řítí do Prahy. Zastavit ji v tom nemůže ani nenadálá komplikace v podobě zranění baskytaristy Juraje Topora.

"Mám natrhlý lýtkový sval, který se naštěstí rychle hojí díky regenerační schopnosti mého organismu a nastolené léčbě. Nejsem ještě zcela fit, doléčení bude trvat ještě asi měsíc. Nohu mám staženou speciálním fixačním obvazem a během koncertů se mi hraje v pohodě," citoval Topora server hudba.sk. Ten k tomuto úrazu přišel během koncertu v Bratislavě.

Jedenáct vystoupení v rámci turné už má formace za sebou, nyní ji ve středu 13. listopadu čeká pražská Incheba Arena, kde mohou fanoušci očekávat víc jak dvě a půl hodiny trvající vystoupení. "Koncerty byly úžasné, atmosféra výborná. Fanoušci nabuzení a i my jsme si to užívali. Praha je pro koncertování vždy výjimečná a navíc tam žije spousta Slováků, kteří jsou velmi vděčným publikem," pokračuje baskytarista.

Aktuální šňůru Tublatanka absolvuje za doprovodu smyčcového kvarteta Adventure Strings, které kapelu doprovází během několika známých hitů. Fanoušci, kteří litují, že nemohou toto spojení vidět naživo, nemusí tolik smutnit. Kapela totiž chystá z tohoto turné DVD.

"Jeden z koncertů jsme nahráli a připravujeme z něj speciální DVD. Spousta fanoušků nám psala, abychom náš koncertní program zaznamenali, protože si to zaslouží. A hlavně se jim líbilo spojení se smyčcovými nástroji. Tublatanka je silná hlavně v živých vystoupeních díky Maťovu excelentnímu zpěvu, energickému výkonu každého z hráčů, soudržnosti a přístupu k fanouškům," dokončil Topor.

Zbývající termíny turné 30 rockov Tublatanky jsou následující:

13.11. - Praha, Incheba Arena
21.11. - Levice, Športová hala
29.11. - Jindřichův Hradec, KC Jitka
26.12. - Trenčín, Piano klub



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY