Český kalendář Michala Horáčka je v čele domácího žebříčku

06.11.2013 18:41 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Textař Michal Horáček je zpět s novým projektem "Český kalendář", který stejně jako předchozí "Ohrožený druh" startuje v čele české prodejní hitparády. Dařilo se také novému výběru Václava Neckáře, jenž se umístil ihned v závěsu. Rádiím vládne už pět týdnů kapela Kryštof s Tomášem Klusem.
Kryštof a Tomáš Klus - Cesta
© facebook interpreta
RÁDIA - Kapele Kryštof se podařilo se singlem "Cesta" natočeném ve spolupráci s písničkářem Tomášem Klusem zopakovat úspěch loňského singlu "Inzerát" - i "Cesta" se udržela pět týdnů v čele rádiové hitparády. Fakt, že jde o rok starou skladbu, jenom potvrzuje letošní slabou situaci na domácí hudební scéně. Druhé místo si nadále drží bývalá jednička "Wake Me Up" Aviciiho a Aloe Blaccem, na to třetí se probojoval John Newman se singlem "Love Me Again". Nováčkem v top desítce je James Blunt s "Bonfire Heart".

Novinkám kraluje taneční dvojice Verona s baladou "Láskoproud" na šedesáté sedmé pozici. Píseň by se společně s předchozími singly "Volnej pád" a "Fallin' In Love" (které neměly zrovna kdovíjaký úspěch) měla objevit na chystaném novém albu. To dnes už téměř hiphopová legenda Eminem (je to neuvěřitelné, že od vydání jeho debutu "Infinite" uteklo sedmnáct let!!!) má svou novinku venku - pokračování slavného "The Marshall Mathers LP" s pořadovým číslem 2. Z něj také pochází spolupráce s Rihannou v singlu "The Monster" (osmdesátá čtvrtá příčka). A do třetice se zmíním o novince italského DJe Alexe Gaudina. Ten si na svůj nový track "Missing You" přizval bývalou pussycat doll Nicole Scherzinger a jsou společně na devadesátém druhém místě.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Kryštof & Tomáš Klus - Cesta
  2. Avicii & Aloe Blacc - Wake Me Up
  3. John Newman - Love Me Again
  4. Katy Perry - Roar
  5. Miley Cyrus - Wrecking Ball
  6. Chinaski - Stížnost!
  7. Ellie Goulding - Burn
  8. Olly Murs - Dear Darlin´
  9. James Blunt - Bonfire Heart
  10. OneRepublic - Counting Stars

Top 100 RÁDIO 44/2013 - novinky:
67. Verona - Láskoproud
84. Eminem feat. Rihanna - The Monster
92. Alex Gaudino feat. Nicole Scherzinger - Missing You
94. Maxsta feat. Little Nickki - Wanna Go

Michal Horáček - Český kalendář
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Populární textař Michal Horáček loni oslavil šedesátku, ale jak to tak vypadá, rozhodně se nechystá do důchodu. Momentálně vyšel jeho nový projekt "Český kalendář", album zhudebněných Horáčkových villonských balad, který byl v uplynulém týdnu nejprodávanější nahrávkou. Předchozí autorský počin "Ohrožený druh" se na prvním místě držel čtrnáct týdnů, bude se stejně tak dařit novince? Druhá příčka patří novému výběru Václava Neckáře "Největší hity (1965-2013)". Zpěvák s ním slaví své sedmdesáté narozeniny a přidal i novou skladbu "Podzim". Trojici nejúspěšnějších titulů pak uzavírají Kryštof s "Inzerátem".

Z dalších novinek se ještě s deskou "Valerie" do top desítky probojovala kapela Imodium (tuším, že je to jejich zatím největší úspěch v prodejní hitparádě). Momentálně jsou na šesté pozici. Před třemi týdny do hitparády vstoupila prvotina odpadlíků ze Support Lesbiens, tedy Portless, a příliš velkého úspěchu se nedočkali (dosáhli na dvacáté místo). Nyní jsou zde také nové lesby kytaristy Hynka Tomana a ani v jejich případě nelze mluvit o velkém úspěchu - nahrávka "Leave A Message" je zatím pouze čtyřicátá druhá.

Top 10 - prodejnost:
  1. new Michal Horáček - Český kalendář
  2. new Václav Neckář - Největší hity (1965-2013)
  3. Kryštof - Inzerát
  4. Divadlo Járy Cimrmana - Proso +DVD
  5. Richard Müller & Fragile - Hlasy
  6. new Imodium - Valerie
  7. Nightwork - Čauki Mňauki
  8. Hana Hegerová - Zlatá kolekce (1957-2010)
  9. Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
  10. Štefan Margita - Melancholie

TOP 50 Prodejní 44/2013 - novinky:
1. Michal Horáček - Český kalendář
2. Václav Neckář - Největší hity (1965-2013)
6. Imodium - Valerie
42. Support Lesbiens - Leave A Message
45. Edith Piaf - Hymne A La Mome

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 44. týden najdete na stránkách IFPI zde


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY