Gipsy.cz - Odraz v očích

06.11.2013 08:58 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Kdysi hodně populární kapela Gipsy.cz vydala před časem nové album "Upgrade". Na něm se objevila ve zcela nové sestavě, zbyl v podstatě jenom zpěvák Radek Banga, duše celého projektu. Aktuální videoklip vznikl k písni "Odraz v očích" a měl by především podpořit význam a smysl rodiny.

Rodina v pravém slova smyslu v dnešní společnosti dostává pořádně na frak. Geometrickou řadou přibývá rozpadlých manželství či dětí bez rodičů a Bangu samotného děsí vliv digitálních technologií na lidstvo a hlavně na děti, které jsou závislé na mobilech, internetu a místo opravdových schůzek s kamarády si raději chatují. Toto video podle Bangy vzniklo na základě projektu prevence patologických jevů, se kterým tento interpret objíždí základní školy v Česku.

V podstatě všechny osobnosti, které se v klipu objevují, na vlastní kůži poznaly, jaké to je žít v neúplné rodině. Lucie Bílá, Ondřej Soukup, Michael Kocáb či Bolek Polívka prožili bolestné konce svých vztahů, ze kterých vzešly děti. Téma je to prostě natolik silné, že by musel přijít opravdu hodně slabý nápad, špatná melodická linka nebo amatérské obrazové zpracování, aby ho v celkovém hodnocení poslalo do horoucích pekel. To se naštěstí v tomto případě nestalo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY