Rachid Taha, výstřední hvězda arabské hudby, vystoupí již v neděli v Praze

05.11.2013 17:21 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Rachid Taha plakát
© facebook interpreta
Rachid Taha, francouzský zpěvák s alžírskými kořeny, se tuto neděli 10. listopadu vrátí do České republiky, aby v klubovém prostředí pražského Lucerna Music Baru představil své nové album "Zoom", které produkoval Justin Adams, jenž mimo jiné spolupracuje s Robertem Plantem z legendárních Led Zeppelin. Rachid Taha v sobě nezapře duši rockové hvězdy a politického rebela, už třicet let s velkým úspěchem míchá punk-rock s hudebním kořením severní Afriky a jeho koncerty jsou legendární neuvěřitelným přívalem energie.

Tato alžírská ethno hvězda si získala pozornost svým ojedinělým mixem severoafrické, rockové, punkové a elektronické hudby. Jeho slavná verze písně "Rock El Casbah", původně od punkových Clash, je dokonalou ukázkou propojení všech těchto vlivů. Kombinace arabského frázování, prvků amerického písničkářství, ohlušující techno podklady a vizáž rockové hvězdy mu zajišťují úspěch nejen u fanynek world music, ale táhne se napříč všemi žánry i věkovými kategoriemi. O neskutečné atmosféře na Tahových koncertech koluje mnoho historek a právě autentičnost v kombinaci s nespoutaným hudebním přívalem energie dělá z jeho koncertů nezapomenutelný zážitek.

Koncert začne v devět hodin večer. Vstupenky na stání v ceně 650 Kč a na sezení za 1 100 Kč jsou k mání v síti Ticketpro a na pokladně Lucerna Music Baru, klienti České spořitelny dostanou 20 % slevu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY