Fleetwood Mac ruší zbytek turné. John McVie má rakovinu

29.10.2013 08:45 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Fleetwood Mac
© PA
Předčasný konec svého světového turné musela učinit britsko-americká formace Fleetwood Mac. Vedou ji k tomu bohužel velmi závažné důvody. Baskytaristovi Johnu McViemu totiž byla diagnostikována rakovina. Bližší informace například o typu nemoci mluvčí kapely Liz Rosenberg nesdělila.

Zbytek kapely napsal na Facebook následující prohlášení. "Skupina Fleetwood Mac, která právě ukončila evropskou část svého fenomenálně úspěšného světového turné, oznamuje zrušení čtrnácti koncertů v Austrálii a na Novém Zélandě. John McVie, jeden ze zakládajících členů kapely, se totiž právě v tomto období musí podrobit léčbě rakoviny. Mrzí nás, že nebudeme moci odehrát vzpomínané koncerty, a doufáme, že naši australští a novozélandští fanoušci, stejně jako příznivci kapely Fleetwood Mac kdekoli jinde, se k nám připojí a popřejí Johnovi a jeho rodině hodně štěstí."

V kapele se od roku 1967 vystřídalo velké množství hudebníků a vedle Micka Fleetwooda je John McVie jediným stálým členem formace. Nejprodávanější deskou skupiny je album "Rumours" z roku 1977. Kapela je od roku 1998 v Rokenrolové síni slávy a v tomtéž roce obdržela na Brit Awards ocenění za mimořádný přínos.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY