Živě: Lady Gaga - Gypsy (Acoustic, ARTPOP Listening Party)

26.10.2013 08:53 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Lady Gaga se asi rozhodla, že před vydáním alba "ARTPOP" představí fanouškům úplně každý song. Kromě tří písniček ve studiových verzích už totiž v září příznivce navnadila živým provedením poloviny desky na iTunes festivalu a nyní předvedla další novinkový kousek. Na poslechové party, která se uskutečnila v Německu a na níž měli vyvolení příznivci možnost slyšet celou nahrávku, totiž vystřihla skladbu "Gypsy".

Emotivní záznam ukazuje v plné nádheře pěvecký talent, kterým byla popová hvězda obdařena a jenž často pod mohutnými vrstvami elektroniky zůstává před světem skryt. Gaga v dalším ze svých extravagantních přestrojení, tentokrát s knírem pod nosem, za vlastního klavírního doprovodu přihlížející nadchla dojemnou aranží písně o kočovném životě, během níž vynikl zejména její silný hlas i muzikantský cit. Není divu, že už se někteří fanoušci těší na lednovou jazzovou desku s Tonym Bennettem, kde zpěvačka naplno rozvine svou uměleckou polohu.

Nyní se ale do popředí pozornosti médií i posluchačů stále více dostává blížící se čtvrtá řadovka "ARTPOP", z níž Mother Monster servíruje jedno lákadlo za druhým. Už v neděli 27. října by měla v přímém přenosu v britském X Factoru zazpívat další novinku "Venus" - původně plánovaný druhý singl, který však byl nahrazen duetem s R. Kellym "Do What You Want". Ukázku vesmírně znějící elektro-taneční "Venus" si pusťte zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY