Nirvana je poprvé nominována do Rokenrolové síně slávy

17.10.2013 16:55 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Nirvana
© facebook interpreta
Příští rok v dubnu se bude konat akce, na které se veřejnost dozví rozhodnutí více než šesti set umělců, historiků a ostatních pracovníků z hudebního průmyslu, kteří určí, kdo vstoupí do Rokenrolové síně slávy. Nominace už jsou známy.

Zcela poprvé se dostává na grunge-rockovou formaci Nirvana. Kapela sdružená kolem charismatického frontmana Kurta Cobaina příští rok oslaví čtvrt století od vydání své debutové desky, což je zároveň jedno z hlavních nominačních kritérií. Právě z alba "Bleach" pochází píseň "About A Girl", kterou si můžete prohlédnout v legendární akustické verzi z pořadu MTV Unplugged.

Nirvana vznikla v roce 1987. V červnu roku 1989 vydala již zmiňované první studiové album "Bleach". Patrně nejslavnější deska kapely ze Seattlu "Nevermind" přišla na pulty prodejen o dva roky později. Nyní znovu vydané album "In Utero" vyšlo před dvaceti lety. Další slavná deska "MTV Unplugged in New York" vznikla až po smrti Kurta Cobaina v roce 1994. Kompletní seznam nominovaných je následující:

The Paul Butterfield Blues Band
Chic
Deep Purple
Peter Gabriel
Hall & Oates
Kiss
LL Cool J
The Meters
Nirvana
NWA
The Replacements
Linda Ronstadt
Cat Stevens
Link Wray
Yes
The Zombies



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY