Nedožité sedmdesáté narozeniny Karla Černocha připomene Supraphon albem "Písničky potichu" a koncertem

10.10.2013 11:50 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Tereza Černochová a Karel Černoch
© Supraphon
Dcera Karla Černocha a známá zpěvačka v jedné osobě, Tereza Černochová, sestavila z málo známých a neznámých písní svého tatínka kompilaci "Písničky potichu". Na nich zcela chybí velký nástrojový doprovod a jsou povětšinou natočeny jen s kytarou či malou partou hudebníků.

Písně jsou mimo jedné výjimky původní, podstatnou část skladeb si dokonce napsal a na kytaru zahrál zpěvák sám. Nahrávky jsou natočeny v letech 1972 až 1990 a i když se na některých z nich možná technicky projevil zub času, neztrácí svou autentičnost a hlavně poskytují důkaz, že Karel Černoch měl obdivuhodný hlasový rozsah a techniku zpěvu. Deska vyjde 11. října a bude pokřtěna na koncertě v pražské La Fabrice.

Přesně o měsíc později se uskuteční na tomtéž místě i koncert k nedožitým sedmdesátinám tohoto zpěváka. "Snažím se o tento koncert již od doby, kdy můj otec zemřel. Důvod je velmi prostý. Věřím, že jeho osobnost, tvůrčí práce i sametový hlas jsou důležitou součástí české populární hudby," říká Tereza Černochová k této akci.

Nová aranžmá v jednotlivých písních představí hosté Lenka Dusilová, Vojta Dyk, Bára Basiková, Marie Rottrová, Dan Bárta, Jitka Zelenková, Miro Žbirka, Petr Janda a další. K uspořádání celé akce by měla dopomoci i crowdfundingová stránka hithit.com. Lidé, kteří na koncert tímto způsobem přispějí, budou jeho jedinými diváky. Celý koncert natočí Česká televize.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY