V Divadle Kalich se ve čtvrtek uskuteční vzpomínka na Edith Piaf

08.10.2013 18:44 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Radka Fišarová
© facebook interpreta
V den padesátého výročí faktického úmrtí Edith Piaf, tedy ve čtvrtek 10. října, zavzpomíná na legendární francouzskou šansoniérku zpěvačka Radka Fišarová koncertem v pražském Divadle Kalich.

V programu nazvaném "Vzpomínka na Edith" ji doprovodí Jazztrio Vladimíra Strnada, smyčcový Rubín kvartet a akordeonista Aliaksandr Yasinski. Jako host vystoupí běloruské akustické Unlimited Trio. "Bude to malá vzpomínka a velké poděkování," plánuje zpěvačka, která si šansony Edith Piaf zařadila na repertoár už před lety a v jejich interpretaci je velmi přesvědčivá.

"Nezůstaneme ovšem pouze u Edith. Zahrajeme také mé vlastní písně či písně skvělých českých básníků, mých přátel… a nebude chybět ani francouzská filmová hudba či písně dalších francouzských skladatelů a interpretů," vyjmenovává Fišarová.

"Je to už přes deset let, co jsem dostala nabídku od Libora Vaculíka a Petra Maláska účinkovat v titulní roli představení 'Edith - vrabčák z předměstí'. To byl moment, kdy jsem se opravdu poprvé setkala s Edith Piaf a začala blíže poznávat tento hudební styl. Před těmi více než deseti lety jsem skutečně netušila, že se mi tak vryje pod kůži a že v šansonu v podstatě najdu sama sebe," vyznává se mladá zpěvačka.

Vzpomínkový koncert v Divadle Kalich začíná v 19 hodin.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY