Russian Circles & Chelsea Wolfe vystoupí 12. října v pražském MeetFactory

07.10.2013 19:36 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Chelseawolfe lowres
© facebook interpreta
Nadcházející společný koncert Russian Circles a Chelsea Wolfe začíná mít konkétní hudební obrysy. Label Sargent House, který oba umělci sdílí, právě pustil do světa skladbu "Memorial", pilotní singl ze stejnojmenné desky chicagské intrumentální trojice, na kterém - a teď pozor - hostuje právě temná doom-folková víla z kalifornského Sacramenta. Pokud je to předzvěst toho, jak jim to spolu půjde i naživo, pak můžeme směle odpočítávat dny. Evropské turné zahájí právě v Praze v sobotu 12. října ve smíchovském klubu MeetFactory. Lístek v předprodeji lze sehnat v sítích Ticketportal a Ticketstream za 350 Kč (€13,50), rezervace jsou možné na SMS Ticket. Na místě bude vstupenka stát 450 Kč (€17). Začátek je naplánován na osmou hodinu večerní.

O spolupráci Brian Cook z Russian Circles tvrdí: "S Chelsea Wolfe už jsme hráli, jsme její velcí fanoušci. Cítíme, že to, co dělá, je stylově odlišné, ale tematicky to sedí perfektně, jsme na stejné vlně - podobně 'zádumčiví' a stejně jako ona se rádi takřečeno válíme ve špíně a mizérii. Co se týče skladby 'Memorial', prošla dlouhým vývojem, a nakonec jsme se rozhodli, že použijeme model 'reprise' - že deska začne a skončí stejným motivem. Jako Pink Floyd na 'Animals': otevřít album zjednodušenou verzí a ukončit jej jako full band."

Instrumentální metalovou trojici Russian Circles není potřeba zevrubně představovat, jelikož se do Prahy vrací popáté a novinka "Memorial" bude shodou okolností jejich pátou řadovou deskou. Od vzniku v roce 2004 už na stůl vysázeli slušnou řádku hitů, namátkou "Harper Lewis", "Carpe", "Mládek" nebo "Geneva", ale víc než hitmakeři jsou Mike Sullivan (kytara), Dave Turncrantz (bicí) a Brian Cook (basa) zruční a poctiví řemeslníci.

Temná post-gotická písničkářka Chelsea Wolfe už je na labelu Sargent House jako doma. Vloni jí vydali kompilaci "Unknown Rooms: A Collection of Acoustic Songs" (ze které si skladbu "Flatlands" pro album coverů vypůjčil Mark Lanegan) a letos dostala zelenou řadová deska "Pain Is Beauty". Ta vyšla 3. září a sklízí nadšené výkřiky ze všech stran (Pitchfork 8.0).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY