Podívejte se na "Stížnost" Chinaski

23.09.2013 12:00 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Chinaski
© facebook.com/chinaskipage
Dvacet let, to už je pěkný věk a hlavně příležitost k pořádné oslavě. To ví i Chinaski, a tak na únor příštího roku plánují velký koncert v pražské O2 areně, který nabídne průřez jejich dosavadní hudební kariérou. Ještě předtím však vydávají výběrové 2CD "V síti", videoklip k titulnímu singlu z této kompilace "Stížnost" a v průběhu října přijde na pulty knihoven i titul "Chinaski poprvé", v němž bude zevrubně popsána historie této dnes už legendární kapely.

My se však zaměřme na onen videoklip, jehož režii obstaral Jaroslav Kašík. Vtipně pojatý příběh, ve kterém nechybí ani tradiční postávání ve frontách na úřadech, hektika denního života a nakonec i frustrované opékání mobilů nad ohněm je další z velmi adresných a konkrétních ukázek typického českého života v podání této poprockové formace, která vznikla původně v roce 1987 jako Starý hadry.

Kapela se nebála vůbec poprvé oslovit k natočení svých novinek zahraničního producenta Grega Havera a dle slov frontmana Michala Malátného pro server iDnes.cz byla touto spoluprací nadšena.

"Spolupráce pro nás byla opravdu skoro až vzrušující. Jeho postřehy k aranžím, způsob práce ve studiu, to všechno působilo velice svěže a příjemně. Po téměř 140 natočených písničkách a osmi albech to bylo, jako kdybychom se vrátili do našich začátků a znovu pociťovali to vzrušení, když člověk přijde do studia a splní se mu jeho sen."

Dvojalbum "V síti" vyšlo 20. září a na jeho recenzi se můžete těšit i zde na musicserveru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY