Ken Hensley vydává album "Trouble" a vyjíždí na poslední turné

21.09.2013 12:24 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Ken Hensley
© facebook interpreta
Ken Hensley vydá začátkem října novou studiovou desku s názvem "Trouble" a s pozměněnou sestavou svého doprovodného bandu Live Fire vyráží na své poslední turné. Kolik z tisíců rockových klávesáků rozpozná sluchem i laik? Deset? Možná. A kolik z oněch deseti hraje či hrálo hardrock? Dva. A kdo autorsky dominoval své kapele? Jediný!

Existuje povolanější interpret klasických písní Uriah Heep než je Ken Hensley? Při vší úctě k jeho bývalým kolegům (Box a spol.), vystupujícím dodnes pod hlavičkou Uriah Heep, měl právě on bezesporu největší zásluhu o zapsání této průkopnické hardrockové kapely do rockových čítanek. V sedmdesátých letech byl totiž téměř výhradním autorem všech jejich nesmrtelných hitů. To z pera Hensleyho se zrodily známé rockové perly typu "July Morning", "Lady In Black", "Free Me", "Rain", "Stealin", "Sweet Freedom", "Look At Yourself", "Easy Livin" či "Rainbow Demon". Při koncertech Uriah Heep pak byla Hensleyho uhrančivá osobnost zdobená bohatou vlasovou hřívou spolu s výrazným zvukem jeho klasických hammondek dominantním elementem celé kapely.

Po třinácti studiových albech natočených s Uriah Heep ale Hensley v roce 1980 ze skupiny odchází pro nesouhlas s dalším posunem repertoáru směrem do popových vod a navazuje spolupráci s americkými Blackfoot. V polovině osmdesátek se pak na několik let stahuje do ústraní (hostuje ale např. na albu excentriků WASP), aby se s koncem milénia opět vrátil na hudební scénu. Sám či ve spolupráci s bývalými Uriáši Johnem Lawtonem či Johnem Wettonem vydává několik sólových alb. Na Hensleyho výtečném studiovém albu "Blood On The Highway" z roku 2007 se v roli pěveckých hostů objevují velice slavná jména - např.Glenn Hughes (ex Deep Purple), a Jorn Lande (ex Masterplan). Další nová studiová deska "Trouble" je avizována k vydání na začátek října.

Ken Hensley již několikrát vystoupil v České republice. Nadšení přítomného publika i recenze, srovnávající tyto koncerty s vystoupeními Boxových Uriah Heep, vyznívaly jednoznačně ve prospěch Hensleyho. Pravý duch, autenticita a kouzlo původních Uriah Heep totiž zůstaly zapečetěny právě u něj a jeho bandu! Ken Hensley a jeho doprovodný band s názvem Live Fire předvedou koncertní setlist z mixu staré dobré uriášovské klasiky a písní z nových Hensleyho studiových alb.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY