Novou českou hitparádovou jedničkou se stal Naughty Boy

11.09.2013 12:58 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Po delší době jsme se dočkali výraznějšího pohybu v českých hitparádách. Avicii s Aloe Blaccem po čtyřtýdenním prvenství klesají dolů a střídá je dvojice Britů Naughty Boy a Sam Smith s hitovkou "La La La". Novou nejhranější domácí skladbou se stala "Cesta" kapely Kryštof a Tomáše Kluse.
Naughty Boy ft. Sam Smith - La La La
© facebook interpreta
RÁDIA - V poslední době se z producentů, tedy z těch pánů, co většinou stávají v pozadí, čím dál tím víc stávají hvězdy stojící v centru pozornosti. Dokonce se mnohdy zdá, že interpreti s nimiž spolupracují, vlastně hrají pouze druhé housle. Dobrým příkladem budiž dvojice momentálně nejúspěšnějších skladeb v českých rádiích. Čtyři týdny se v čele držela světová jednička "Wake Me Up" švédského producenta Aviciiho, aby ji nyní vystřídal hit producenta s britským občanstvím Naughty Boye "La La La". Tím to ale nekončí, neboť třetí místo okupuje duo francouzských producentů Daft Punk se singlem "Get Lucky". A když už jsem zmínil změnu na pozici celkově nejhranější skladby, stojí za to zmínit změnu na pozici nejhranější domácí skladby. Po sedmi týdnech spadli plzeňští Mandrage na dvojku a jedničku přenechali nahrávce kapely Kryštof a Tomáše Kluse "Cesta"..

V nabídce novinek nejčastěji narazíte na nový singl Aviciiho "You Make Me", který byl vypuštěn jako druhé lákadlo na jeho debutovou desku "True", s níž se pochlubí již tento pátek (třináctého). Vpuštěny do éteru byly také dva česko-slovenské singly. Nejprve je to song slovenské zpěvačky Kristíny "Rozchodovy Reggaeton", jenž je údajně "veselou pesničkou o rozchode", a dále nasládlý pop-rock pražských Bek Ofis. Od nich konkrétně můžete zaslechnout singl "Waterfall", ale pokud můžete, zkuste se mu vyhnout stejně tak, jako novince Jamese Blunta "Bonfire Heart" (kdo od něj ale očekává jeho klasickou sterilní nudu, bude nadšený).

Top 10 ČR - rádia:
  1. Naughty Boy & Sam Smith - La La La
  2. Avicii & Aloe Blacc - Wake Me Up
  3. Daft Punk & Pharrell Williams - Get Lucky
  4. Khaled - C'est la vie
  5. P!nk - True Love
  6. Kryštof & Tomáš Klus - Cesta
  7. Fergie feat. Q-Tip & Goonrock - A Little Party Never Killed Nobody (All We Got)
  8. Mandrage - Na dlani
  9. Capital Cities - Safe And Sound
  10. The Wanted - Walks Like Rihanna

Top 100 RÁDIO 36/2013 - novinky:
79. Avicii feat. Salem Al Fakir - You Make Me
94. Kristína - Rozchodovy Reggaeton
95. Bek Ofis - Waterfall
98. James Blunt - Bonfire Heart

Kryštof - Inzerát (album)
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Pokud jde o změnu na prvním místě, pozadu nezůstala ani prodejní hitparáda, i když zde máme jedničku staronovou. Kapela Kryštof byla se svou poslední deskou "Inzerát" na první příčce naposledy před dvaceti čtyřmi týdny, ale teď se jí opět dařilo a vrací se na ni již po čtrnácté, Jaromír Nohavica obsadil další dvě místa s výběrem "Tenkrát / Nostalgie 90. let" a poslední studiovkou "Tak mě tu máš". Dařilo se také Trentu Reznorovi a jeho Nine Inch Nails, které najdeme na čtvrté pozici.

Z novinek se nejlépe prosadila deska "Belleville" zpěvačky Báry Basikové, která s ní přišla po dvanáctileté pauze od poslední sólové nahrávky "Tak jinak". Umístila se s ní na šestnácté příčce. Mladší generaci zpěvaček reprezentuje na dvacáté pozici Olga Königová se svým projektem ille a jeho debutovým albem "Ve tvý skříni", které jsme již na našich stránkách stihli vychválit a zařadit mezi nejlepší alba roku. Poslední novinkou je nové vydání klasické nahrávky "Crises" Mikea Oldfielda na třicátém čtvrtém místě.

Top 10 - prodejnost:
  1. Kryštof - Inzerát
  2. Jaromír Nohavica - Tenkrát / Nostalgie 90.let
  3. Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
  4. Nine Inch Nails - Hesitation Marks
  5. Tomáš Klus - Racek
  6. Madonna - MDNA
  7. Lucie Vondráčková - Oheň
  8. Lucie Bílá - Aida a jiné klenoty
  9. Tarja Turunen - Colours In The Dark
  10. Zaz - Recto Verso

TOP 50 Prodejní 36/2013 - novinky:
16. Bára Basiková - Belleville
20. ille - Ve tvý skříni
34. Mike Oldfield - Crises

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 36. týden najdete na stránkách IFPI zde


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY