Bruno Mars vystoupí jako hlavní hudební hvězda Superbowlu 2014

10.09.2013 12:12 - Marta Šindlauerová | foto: facebook interpreta

Bruno Mars
© userserve-ak.last.fm
Superbowl, tedy finální hra amerického fotbalu, je pro Američany - pokud zrovna neprobíhají prezidentské debaty - pravděpodobně největší televizní událostí roku. Každoročně v únoru (do roku 2004 se Superbowl konal vždy v lednu) jsou tak desítky milionů diváků přilepeny k televizním obrazovkám a zcela nezáleží na tom, z jaké sociální či společenské vrstvy pochází a pro umělce je to skvělá příležitost, jak nenuceně proniknout do takřka každé domácnosti.

Finále je velkou šancí především pro hudebníky. Poprvé mohou do přenosu vstoupit už ve chvíli, kdy na úvod zaznívá americká hymna. V minulosti padl los například na Cher, Arethu Franklin, Christinu Aguileru (která epickým způsobem popletla text) nebo Kelly Clarkson. Příští rok dostane tu čest Alicia Keys.

Největší příležitostí je ale pochopitelně hodinu trvající poločasová přestávka, kdy umělci mohou rozjet v podstatě plnohodnotnou show s produkční podporou celé televizní stanice. A headliner má k dispozici více než deset minut k tomu, aby se zapsala do historie. Po bujarých spekulacích ohledně toho, že by na Superbowl měla vystoupit Lady Gaga s Justinem Timberlakem, je nakonec jasné, že 2. února 2014 bude hlavní hvězdou večera Bruno Mars.

Sedmadvacetiletý Havajan a autor hitů "Just The Way You Are" nebo "Grenade" byl ihned po zveřejnění informace vyzpovídán novináři a pronesl: "Je to obrovská pocta. Právě jsme vyjeli na turné a dozvědět se to zrovna teď je fakt neuvěřitelné. Oslavujeme, no jasně, že oslavujeme - a jak!". Zpěvák se skutečně nachází na turné k desce "Unorthodox Jukebox", které zahrnuje úctyhodných 91 zastávek.

Bruno Mars tak bude zapsán ve společné kolonce s Madonnou, Beyoncé, Rolling Stones, Princem, U2 a mnohými dalšími, kteří byli hlavními hvězdami finále v minulosti. Ne všechny hvězdy se ale zapsaly do superbowlové historie v dobrém, nekontroverzním smyslu. Ve svěží paměti diváků ještě lpí loňský prostředníček rapperky M-I-A nebo památné prso Janet Jackson (nejspíše právě proto nedostane Justin Timberlake příští rok další příležitost...nebo snad ještě někdo neviděl prsa paní Gaga?).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY