Švihadlo oslaví třicet let výběrovým albem a koncertním turné

23.08.2013 12:45 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Švihadlo - Best of 30
© facebook interpreta
Formace Švihadlo prožívá letošní rok jako bilanční. Je to totiž právě třicet let, co v Mladé Boleslavi vznikla kapela, která se původně jmenovala Nouzový východ. Krátce nato se ale přejmenovala na Švihadlo.

Tito vyznavači a dá se říci i průkopníci jamajského stylu reggae v Česku stačili za dobu své existence vydat pět řadových alb. Jako oslavu svých dvacetin vypustili do světa disk plný rarit a o rok později maxisingl "Reggae minideSKA".

Na začátku příštího měsíce, konkrétně 6. září, vyjde u firmy 100PROmotion výběrové album, na kterém posluchači najdou to nejlepší, co Švihadlo za svou kariéru dosud nabídlo. Chybět nebude ani turné, které bude po vydání alba následovat, ani křest. Ten proběhne 29. října v pražském Lucerna Music Baru.

Formace vybrala na album tyto písně: Pohoda, Šel jsem za tebou, Času je málo, Po tobě toužím, Maybe One Day, Život je nebezpečnej, Slunce, Sám si to nevychutnám, Duet, Temný nálady, Oči otevřený, Všechno je tu babylon, Death Before Dishonour, Na Jamajce půl srdce mám, Zelený list, Sligoville.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY