Colours Of Ostrava pokračuje i na podzim. I když v menším formátu

16.08.2013 13:38 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Gregory Porter
© colours.cz
Festival Colours of Ostrava patří mezi absolutní špičku v České republice a nechce dopustit, aby fanoušci dobré hudby museli čekat na další ročník až do dalšího léta. Dlouhé chvíle jim ukrátí projektem Solo Colours Concerts. Série čtyř vystoupení proběhne v klubu Cooltour na Černé louce a v Gongu, který se nachází v oblasti Dolních Vítkovic.

"Věřím, že sólo koncerty nabídnou slavnostní a pohodovou atmosféru, kdy si budeme moci užít mimořádné hudební zážitky z dramaturgické dílny Colours of Ostrava. Rozhodli jsme se uspořádat tyto čtyři výjimečné koncerty samostatně, protože i když jsme už měli možnost některé interprety na Colours of Ostrava vidět, zvláštní koncert nabízí prostor si je lépe vychutnat," řekla ředitelka festivalu Colours of Ostrava Zlata Holušová serveru iDnes.cz.

Úvodní koncert se bude konat v Gongu prvního listopadu, kde vystoupí norská jazzová kapela Jaga Jazzist za doprovodu Janáčkovy filharmonie. Týden nato se zdejším posluchačům představí irská písničkářka Lisa Hannigan s Richie Eganem. Oba už v Ostravě v minulosti vystoupili. Devětadvacátého listopadu bude mít své okénko fenomén současného soulu a jazzu Gregory Porter. Posledním koncertem bude pátého prosince vánoční vystoupení sboru London Community Gospel Choir. Ten přitom už doprovázel takové hvězdy, jakými jsou George Michael či Madonna (viz video z vystoupení na Live 8).

Vstupenky v cenovém rozmezí 590 až 690 Kč se budou prodávat na každý koncert zvlášť. Internetový předprodej odstartoval 15. srpna v e-shopu Colours of Ostrava. Fyzicky si návštěvníci mohou vstupenky vyzvednout jak v Gongu, tak v prodejně Oriental, která je umístěna do Ostravy-Zábřehu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY