Podívejte se na "Why'd You Only Call Me When You're High?" Arctic Monkeys

11.08.2013 21:44 - Andrea Šafářová | foto: facebook interpreta

Arctic Monkeys - AM
© facebook interpreta
Kapitola první: Ocitli jste se v zaplivaném pubu. Postáváte s přáteli u baru, klábosíte s vážností v tváři na znamení důležitosti tématu, decky whiskey hladí hrdlo ani nevíte jak a lebeční dutinou rezonuje povědomý hlas manželky/přítelkyně/milenky "Proč nepíšeš?" Telefon vibruje, jenže pro vás je to signál zakopnout před cestou za ní o bar. Sklenky vzaly za své, ještě se vyčůrat. Wtf, hodinové ručičky plavou? Je načase vypadnout.

Kapitola druhá: Celý svět s ní souloží. Nebo ona s nimi? Prosebné textovky střídají na každém rohu její ladné křivky v těsném kontaktu s cizím mužským klínem. Proč neodpovídáš? Už jen pár metrů a jste u ní. Ona nahá na motorce. Boucháte na dveře, ale neotevírá. Vedle za oknem domu s oním vchodem bába větří nebezpečí.

Ne, to není nová povídka Rudiše, ale scénář čerstvého videa Arctic Monkeys. K dosud neslyšené skladbě. Indie rockeři jsou dost chytří na to, aby moc dobře odhadli, že zveřejnit audio singlu "Why'd You Only Call Me When You're High?" bez klipu v režii Nabila by nemělo kýžený, řečeno hezky anglicky, IMPACT. Text, hudba a obraz v případě třetí písně z avizované desky "AM" stvořily dokonalou jednotu. Lehce přidušený zvuk na začátku (Alex Turner v baru), ostré hiphopové beaty uprostřed (Alex venku na cestě za Stephanie), punkrocková špetka psychedelie při čekání na pointu (Alex poté, co minul ceduli s nápisem Why no answer? a zakopl). Dvě kapitoly, jen jedna ze života. (Snad?)

Bilance na konec? Hiphopová podestýlka, jež se objevila už v předchozím tracku "Do I Wanna Know?", zní svěže a frontman by se měl konečně nechat ostříhat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY