Lady Gaga znovu trhá rekordy: uniklé demo opanovalo internet

08.08.2013 17:15 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Lady Gaga
© facebook.com/ladygaga
Zdá se, že Lady Gaga to se svým návratem na vrchol myslí zcela vážně. Venku totiž ještě není ani první singl z listopadového alba "ARTPOP" a zpěvačka už znovu láme rekordy. K přepsání historických výsledků jí stačil pouhý únik demo nahrávky jednoho nového songu z chystané desky.

Demo verze novinkové písně "Aura" (setkat se můžete také s pojmenováním "Burqa") se na internet dostala v noci z pondělí 5. srpna na úterý 6. srpna. Do deseti minut od zveřejnění si na portále Google písničku našlo přes šest milionů lidí. Gaga tím překonala rekord Barracka Obamy z roku 2008. Jeho jméno bylo při tehdejších prezidentských volbách během desetiminutového intervalu do vyhledávače zadáno 5,6 milionkrát. V průběhu dne vyhledávání nového songu ještě vzrostlo na 7, 2 milionu výsledků.

Zpěvačku samozřejmě únik skladby nepotěšil a požádala všechny své fanoušky, aby nedokončenou píseň nešířily. Údajně se jedná o velmi rané demo, finální nahrávka by tedy měla znít odlišně.

První oficiální ochutnávku nového materiálu pošle Mother Monster svým příšerkám už 19. srpna. Právě v tento den vyjde pilotní singl "Applause", ke kterému bude rovnou představen také videoklip. Zároveň se spustí předobjednávky alba "ARTPOP".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY