Skupina Slade hledá nového frontmana

06.08.2013 09:09 - Roman Výmola | foto: facebook interpreta

Slade
© facebook interpreta
Anglická skupina Slade, hrající glamrock s příměsí hardrocku, hledá nového frontmana. Současný zpěvák Mal McNulty se chystá z kapely odejít a jako důvod udává skutečnost, že si je plně vědom toho, že současnému publiku nedokáže nabídnout výkon, na který jsou fanoušci Slade zvyklí.

Skupina by po jeho odchodu byla bez zpěváka, a tak nepřestávají hledat náhradu. Došlo i na pokusy o přemluvení původního zpěváka Noddyho Holdera, ten se ale k návratu ke skupině moc nemá. Další možností je zpěvák z Almost Slayed Tribute Danny Devil. Ten by snad i na nástup do kapely kývl, jediný problém je v tom, že je z Austrálie a stěhovat se mu do Velké Británie zrovna dvakrát nechce.

Skupina byla jednou z hlavních sestav, která reprezentovala glamrock. Začínala v roce 1966 pod názvem The N'Betweens, ten poté změnili na Ambrose Slade a nakonec, po spojení s managerem Chasem Chandlerem, zkrátili název na Slade. Ze začátku své kariéry se prohlašovali za skinheads formaci, ale jelikož je média spojovala s anglickými Hooligans, nechali si zpět narůst vlasy a začali prosazovat glamrock. I když se pánům nepodařilo úspěšně prorazit na americký trh, hodně amerických muzikantů přiznává, že se právě touto kapelou nechali inspirovat a ovlivnit. Například Gene Simmons říká, že pódiová vystoupení legendárních Kiss byla inspirována právě Slade.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY