Joan Jett vydá po sedmi letech nové album

04.08.2013 14:35 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Joan Jett and The Blackhearts - Unvarnished
© rollingstone.com
Rocková hvězda Joan Jett se hlásí s novou deskou. Album s názvem "Unvarnished" vyjde 1. října a nebude to jen tak ledajaká nahrávka. Objeví se na ní jedna z největších současných rockových hvězd Dave Grohl. Již dříve Joan Jett s Grohlem a jeho formací Foo Fighters vystřihla v jedné z TV show svůj letitý hit "Bad Reputation".

Čtrnácté studiové album Jett, které nahrála s The Blackhearts, bude zároveň první deskou od roku 2006, kdy natočila desku "Sinner". Texty písní se tentokrát dotknou živelných pohrom (hurikán Sandy) či smrti Joaniných rodičů. "Je to opravdu skupinové album. Všichni byli zapojeni," citoval Jett server rollingstone.com. Jako první singl vybrala právě píseň "Any Weather", kterou představí osmého srpna v televizní show Jimmyho Kimmela.

Čtyřiapadesátiletá interpretka se narodila jako Joan Marie Larkin v americké Pensylvánii. Nejprve založila v roce 1975 kapelu The Runaways. S ní ovšem příliš velkou díru do světa za zhruba pět let její životnosti neudělala. Posléze založila formaci The Blackhearts a tam už to bylo trochu o něčem jiném. Hlavně díky coververzi "I Love Rock’n’roll" se dostala do širšího povědomí posluchačů. Devět jejích singlů se umístilo v Top 40.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY