James Blunt dokončil čtvrté album. Předzvěstí je první singl "Bonfire Heart"

01.08.2013 14:30 - Vojtěch Drobík | foto: facebook interpreta

James Blunt
© contactmusic.com
Celosvětově přes sedmnáct milionů prodaných alb a dvacet milionů singlů značí, že britský zpěvák James Blunt není žádné béčko. Autorovi hitu "You're Beautiful" sláva však nijak výrazně do hlavy nestoupla a stále se prezentuje jako skromný muzikant skládající hudbu pro sebe a své věrné fanoušky. Nejen pro ně na podzim tohoto roku vtrhne do obchodů s hudebními nosiči již čtvrtá deska s názvem "Moon Landing".

Album vycházející na Atlantic Records bylo produkováno nejen Tomem Rothrockem, v minulosti spolupracujícím na debutu "Back To Bedlam", jenž má co do činění s Foo Fighters, Mobym či s loserem Beckem, nýbrž dodatečně i Martinem Terefem.

Skladby na novince mají být přímé, surové a zároveň emočně vypjaté a upřímné: "Je tam něco romantického, něco oldschoolového a něco osamoceného jako právě přistání na Měsíci. Nostalgická vzpomínka na něco velkého, čemu stěží lze uvěřit, že jsme toho dosáhli a z nějakého smutného důvodu, že toho nelze dosáhnout znova - jako první láska," vysvětluje bývalý veterán.

Že téma lásky bude na nahrávce skloňováno ve vícero intervalech, potvrzuje i další zpěvákova výpověď: "Toto je pro mě velmi osobní album a svým způsobem i návrat ke kořenům. Je o mně a Tomovi, jeho producentovi, jak hledáme, kde to všechno začalo a kde jsme nyní. Je to album o snech, touze, první lásce."

Finální tracklist zatím nebyl zveřejněn, pilotní singl "Bonfire Heart" se ovšem své premiéry již dočkal. Na něm je znatelně podepsán rukopis Ryana Teddera z OneRepublic, jenž se podílel na textu. Novinka digitálně vyšla 31. července. Samotná deska bude k sehnání od 21. října, ve Spojených státech následně vychází 5. listopadu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY