Album "In Utero" od Nirvany oslaví 20. narozeniny nabušenou reedicí

07.08.2013 11:20 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Nirvana - In Utero: 20th Anniversary Edition
© facebook interpreta
V září to bude již dvacet let, co poprvé vyšla poslední řadová deska kapely Nirvana "In Utero". U této příležitosti se dočkáme její reedice.

Ta se v obchodech objeví s podtitulem “20th Anniversary Edition" již 23. září, a to hned v několika formátech. Tou základní bude jednodisková remasterovaná podoba, která vyjde digitálně, na CD a v limitované edici i na vinylu. Mnohem zajímavá ale bude super deluxe edice čítající tři audio nosiče a jedno DVD.

Na třech CD se fanoušci dočkají více než sedmdesáti songů. Kromě remasterované podoby desky “In Utero“ jde hlavně o demo nahrávky, b-strany tehdy vydaných singlů, dále skladby, které Nirvana natočila pro speciální kompilace a chybět nebudou ani doposud nikdy neuveřejněné živáky.

Zajímavé bude i přiložené DVD. Na něm najdeme úplně poprvé celý záznam koncertu ze Seattlu, který kapela odehrála v prosinci roku 1993. Show byla tehdy v klubu Pear 48 natáčena pro pořad Live And Loud, který pravidelně vysílal hudební kanál MTV. Zbylými položkami DVD budou další raritní živé nahrávky, které Nirvana v posledních letech své existence absolvovala.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY