Českými prázdninovými hity jsou Jaromír Nohavica a Khaled

31.07.2013 08:30 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Kdo by to byl čekal, že výběr "Tenkrát / Nostalgie 90. let" vydaný k šedesátiletému jubileu písničkáře Jaromíra Nohavici, bude patřit mezi nejprodávanější alba tohoto roku. Ve třicátém týdnu tohoto roku se umístil na prvním místě prodejního žebříčku již po šesté. Rádiím opět dominoval alžírský zpěvák Khaled.
Khaled - C'est la vie (singl)
© facebook interpreta
RÁDIA - Nakolik je hit alžírského zpěváka Khaleda "C'est la vie" pouhým hajpem našich rádiových dramaturgů, lze posoudit jen těžko. Ať už je to ale, jak chce, komentáře na YouTube pochází především z naší země a dá se předpokládat, že se v našich končinách pár fanoušků opravdu najde. Jak se ale zbylé posluchačské obci líbí, že právě tahle ujetost je momentálně nejhranějším singlem v domácích rádiích? (Pokud k tomu máte co říct, neostýchejte se a klidně mi napište do diskuze). Druhá je pro tentokrát britská (ale v Británii zatím téměř neznámá) písničkářka Alex Hepburn se singlem "Under" a top trojici doplňují Avicii s Aloe Blaccem a jejich společná skladba "Wake Me Up".

Novinek se překvapivě vyrojilo hned šest. Nejlépe se dařilo novince amerického zpěváka Jasona Derüla (i když teď už prý asi Derula) "The Other Side". Ta slouží jako předvoj k chystané třetí studiové nahrávce "Tattoos", s níž se setkáme v září. Kdo si minulý týden zapnul rádio, mohl také narazit na debutový singl "Keep It Simple" českého zpěváka schovávajícího se pod jménem I Am Kuba, na společný duet kapely Kryštof a Tomáše Kluse "Cesta", na švédské popové duo Icona Pop s hitem "Girlfriend" (z desky "This Is..." taktéž chystané na září), další hitový příděl od Macklemora a Ryana Lewise v "Same Love" a nakonec i na otřesnou parodii na DJe Arnoštka (z filmu "Kouř") v podání DJ Rockstar.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Khaled - C'est la vie
  2. Alex Hepburn - Under
  3. Avicii & Aloe Blacc - Wake Me Up
  4. One Direction - One Way Or Another (Teenage Kicks)
  5. Rudimental feat. Ella Eyre - Waiting All Night
  6. Naughty Boy & Sam Smith - La La La
  7. James Arthur - Impossible
  8. Daft Punk & Pharrell Williams - Get Lucky
  9. The Wanted - Walks Like Rihanna
  10. Passenger - Let Her Go

Top 100 RÁDIO 30/2013 - novinky:
49. Jason Derülo - The Other Side
80. I Am Kuba - Keep It Simple
85. Kryštof & Tomáš Klus - Cesta
89. Icona Pop - Girlfriend
94. Macklemore & Ryan Lewis feat. Mary & Hellip - Same Love
99. DJ Rockstar - Je to Fajn

Jaromír Nohavica - Tenkrát
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Jeden by myslel, že po masivním úspěchu loňského alba Jaromíra Nohavici "Tak mě tu máš" (které se stále ještě prodává - viz. sedmé místo) budou už jeho fanoušci trochu přenohavicováni. Situace je ale úplně opačná a výběr "Tenkrát / Nostalgie 90. let" vydaný u příležitosti jeho šedesátých narozenin je šestým týdnem na první příčce české oficiální prodejní hitparády. Druhá pozice opět patří hardrockové legendě Black Sabbath, třetí pak Depeche Mode a jejich třinácté řadovce "Delta Machine", s níž minulý týden vystoupili na pražském stadionu Eden.

Právě díky zmíněnému koncertu se do žebříčku probojovalo ještě jedno jejich album, konkrétně slavné "Music For The Masses" z roku 1987 (s hity "Strangelove" nebo "Never Let Me Down Again"), které je také jedinou novinkou tohoto týdne. A když už jsme u těch vystoupení a jejich vlivu na prodej nahrávek, polepšil si také Hugh Laurie, jehož alba "Didn't It Rain" a "Let Them Talk" obsadily čtvrtou a třicátou sedmou pozici.

Top 10 - prodejnost:
  1. Jaromír Nohavica - Tenkrát / Nostalgie 90.let
  2. Black Sabbath - 13
  3. Depeche Mode - Delta Machine
  4. Hugh Laurie - Didn't It Rain
  5. Zaz - Recto Verso
  6. Kryštof - Inzerát
  7. Doctor P.P. - Zdravý doktor
  8. Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
  9. Tomáš Klus - Racek
  10. Pet Shop Boys - Electric

TOP 50 Prodejní 30/2013 - novinky:
47. Depeche Mode - Music For The Masses

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 30. týden najdete na stránkách IFPI zde


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY