Životopisný film o Freddie Mercurym zatím odložen na neurčito

29.07.2013 08:18 - Roman Výmola | foto: facebook interpreta

Sacha Baron-Cohen
© www.filmpub.atlas.cz
Britský komik a herec Sacha Baron Cohen odstoupil od dlouho plánovaného filmového projektu o kariéře a životě Freddieho Mercuryho. Oficiálně se mluví o problémech se členy skupiny Queen.

O filmu se začalo mluvit přibližně před třemi lety, ale první zmínky o něm padly už v roce 2007. Komplikace nastaly, když si produkce pozvala kytaristu Briana Maye kvůli upřesnění několika faktů ohledně historie kapely. Brian totiž začal zasahovat do scénáře až moc. Nelíbilo se mu, jak moc se odklání od skutečnosti a hlavní zádrhel nastal, když spolu se skupinou chtěl, aby film dostal označení "PG" (dostupný pro celou rodinu). To se ale nelíbilo Sachovi, jelikož byl připravený zahrát Freddieho takového, jaký byl, a byl dokonce připravený na sexuální scény. Po neshodách z projektu odstoupil. Pravděpodobně se jedná o konec celého projektu, jelikož producent Robert De Niro si nedokáže představit do role nikoho jiného než právě jeho.

Freddie Mercury (vlastním jménem Farrokh Bulsara) byl britský hudebník, který se proslavil hlavně s Queen, ale vydal se i na krátkou sólovou karieru. Formaci proslavila nejen skvělá hudba, kterou hráli, ale i Freddieho extravagance, show během koncertů, šílené videoklipy a otevřenost vůči jeho sexuální orientaci. 24.listopadu 1991 zemřel na zápal plic spojený s AIDS. Bylo mu pouhých pětačtyřicet let.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY