Metallica chce vydat novou desku v roce 2014

27.07.2013 10:00 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Metallica
© nme.com
Desáté studiové album chystá americká rocková legenda Metallica na příští rok. O svých plánech promluvila v souvislosti s premiérou traileru k 3D filmu o kapele. Šest let po zatím posledním albu "Death Magnetic" by tak měl vyjít následovník.

"Už nám došly všechny výmluvy, proč jsme doteď nic neudělali. V roce 2014 bude naším hlavním cílem nahrát novou desku," řekl bubeník Lars Ulrich během představovačky traileru k filmu, který nese název "Metallica: Through The Never". Premiéra snímku, ve kterém se kombinují záběry z koncertu a filmové pasáže, proběhne v Americe 27. září. Hrají v něm jak samotní členové kapely, tak například herec Dane De Haan. Film režíroval Nimród Antal.

Kapela brázdící světová pódia již čtvrtou dekádu patří společně s formacemi Anthrax, Slayer a Megadeth do takzvané Velké čtyřky trashmetalu. Zásadního úspěchu dosáhla v roce 1991 s černým albem, díky kterému vešla ve známost širšímu okruhu hudebních fanoušků, kteří se nespecializují pouze na metal. Také další alba z devadesátých let nebyla trashového ražení, ale byla spíš hutně rocková.

V novém tisíciletí se kapela pokouší vrátit stylově ke svým kořenům a mimo nepříliš pochopitelného úkroku v podobě spolupráce s Lou Reedem "Lulu" se jí to i poměrně daří.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY