Podle Alice Coopera nejsou Mumford & Sons rockovou kapelou

24.07.2013 14:14 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Alice Cooper
© heavymetaltr.com
Alice Cooper tvrdí, že označení formace Mumford & Sons rockovou kapelou by byla urážka rock’n’rollu. Moderní hudebníci se totiž dle něj bojí hrát v rockových kapelách. Navrch poslal mladým muzikantům jedno doporučení. Aby přestali jíst vegetariánskou stravu a pustili se do pořádně krvavých steaků.

"Mumford & Sons jsou skvělí v tom, co dělají, ale prosím, neříkejme tomu rock'n'roll. To je urážka rock'n'rollu. Rozumím tomu, že chtějí dělat folk rock a vypadat jako každý druhý. Označení 'rocková kapela' si ale zaslouží spíše formace jako Foo Fighters či Green Day. Nechápu, proč se všichni bojí být v rockové kapele."

Pětašedesátiletý rocker, vlastním jménem Vincent Damon Furnier, je označován za protagonistu takzvaného rock-shocku. Jeho vystoupení bývají plná krve, gilotin či elektrických křesel. Na sólovou dráhu vstoupil tento umělec v roce 1975 deskou "Welcome To My Nightmare". Téměř stejnojmenné album "Welcome 2 My Nightmare" z roku 2011, které navazuje na zmiňované album ze sedmdesátých let, je i jeho zatím posledním záznamem v diskografii.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY