Black Sabbath jsou poprvé v čele české hitparády

20.06.2013 10:05 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Letošní rok se nejspíše do hudební historie zapíše jako rok velkých a hlavně úspěšných comebacků. Jedním z nich je i návrat Black Sabbath. Rockové legendy přicházejí letos s nahrávkou "13", která dobyla vrcholy hned několika světových žebříčků, pozadu nezůstal ani ten český.
Pink - Just Give Me A Reason
© facebook interpreta
RÁDIA - Pouhý týden si pozici nejhranější písně v domácích rádiích se svou srdceryvnou interpretací skladby "Impossible" udržel britský zpěvák James Arthur". Nyní si první místo opět získali P!nk s Natem Ruessem, aby si díky jejich společné nahrávce "Just Give Me A Reason" k předchozím pěti připočetli další týden na vrcholu. Druhá pozice patří i nadále písničkáři, který si říká Passenger a boduje se singlem "Let Her Go". A když už jsme u těch písničkářů, dařilo se i jeho krajance Alex Hepburn, jejíž písni "Under" se minulý týden podařilo protlačit do top desítky, kde ji najdeme na sedmé příčce.

Novinkám dominují plzeňští Mandrage, kteří před sebou mají nelehký úkol navázat na veleúspěch loňského singlu "Šrouby a matice" (jedenáct týdnů nejhranější). Zkoušejí to se songem "Na dlani", přičemž na podzim bychom se měli dočkat i nového studiového alba. Novinkovou skladbu najdeme na padesáté osmé příčce. Singly amerického zpěváka Bruna Marse se u nás těší velké popularitě, a tak se není čemu divit, že si do našich rádií našel cestu i ten nejnovější "Treasure". Ten je už třetím z alba "Unorthodox Jukebox" a najdeme jej na šedesátém místě.

Ve zbytku novinek z uplynulého týdne pak ještě najdeme novou Veronu a její "Volný pád", norské hiphopové duo Madcon a také americké indie-popové duo Capital Cities.

Top 10 ČR - rádia:
  1. P!nk & Nate Ruess - Just Give Me A Reason
  2. Passenger - Let Her Go
  3. James Arthur - Impossible
  4. Calvin Harris feat. Ellie Goulding - I Need Your Love
  5. Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton - Can't Hold Us
  6. Rudimental feat. Ella Eyre - Waiting All Night
  7. Alex Hepburn - Under
  8. Marek Ztracený - Sex s ex
  9. The Script - If You Could See Me Know
  10. Lenka - Everything At Once

Top 100 RÁDIO 24/2013 - novinky:
58. Mandrage - Na dlani
60. Bruno Mars - Treasure
82. Verona - Volnej pád
83. Madcon - One Life
93. Capital Cities - Safe And Sound

Black Sabbath - 13
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Třicet pět let! Tak dlouho museli fanoušci rockové legendy Black Sabbath čekat na novou desku s Ozzym Osbournem za mikrofonem. Nyní se konečně dočkali a podle prodejních čísel to zatím vypadá, že za nimi stále stojí široká posluchačská obec. Díky té české se album "13" umístilo na prvním místě i u nás. Druhý tentokrát skončil výběr k šedesátinám písničkáře Jaromíra Nohavici "Tenkrát / Nostalgie 90.let", třetí místo patří francouzské šansoniérce Zaz a její druhé desce "Recto Verso".

Zástupu novinek kromě Black SabbathSabině Křovákové#Sabina-Krovakova##, kterou najdeme na páté příčce. Štefan Pčelár je sice se svým debutem až třicátý, ale vzhledem k ne zrovna kvalitnímu produktu (jde o soubor jeho živých vystoupení a sám zpěvák z jeho vydání údajně není dvakrát nadšený) jej to nejspíš ani netrápí. Z dalších novinek ještě zaujali bratislavští hip hopeři H16, prvotina projektu Mateřská.com Báry Vaculíkové a Léni Yellow a debut Pepy Maliny (jednoho ze zakladatelů Druhé trávy) "Časosběr".

Top 10 - prodejnost:
  1. new Black Sabbath - 13
  2. Jaromír Nohavica - Tenkrát / Nostalgie 90.let
  3. Zaz - Recto Verso
  4. Doctor P.P. - Zdravý doktor
  5. new Sabina Křováková - Sabina
  6. Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
  7. Tři sestry - Líná hudba, holý neštěstí
  8. Lucie Vondráčková - Oheň
  9. Daft Punk - Random Access Memories
  10. Depeche Mode - Delta Machine

TOP 50 Prodejní 24/2013 - novinky:
1. Black Sabbath - 13
5. Sabina Křováková - Sabina
30. Štefan Pčelár - Itcho
32. Různí - Czech Dance Charts 2013 Summer
34. H16 - Rýmy, hudba a Boh
37. Mateřská.com - Laktační psychóza
50. Pepa Malina - Časosběr

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 24. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY