Duo IAN zvítězilo v letošním YouTube Festu a vystoupí na Sziget festivalu

17.06.2013 15:59 - Michal Rolig | foto: facebook interpreta

IAN
© facebook interpreta
Slavnostní udílení výročních cen OSA za rok 2012, které se odehrálo v divadle Hybernia, přineslo i výsledky letošního ročníku Českého Youtube Festu. Do něj se v tomto roce přihlásilo přes čtyři sta padesát kapel a interpretů, což je oproti minulému roku o třetinu více. V květnu porota (Lucie, Boris Carloff, Bek Ofis) vybrala patnáctku finalistů, o absolutním vítězi následně rozhodlo více než šedesát tisíc zaslaných hlasů.

Po předloňském vítězi Flattus a loňském Bek Ofis si letos cenu odneslo duo IAN se singlem "Mom 'n' Dad". "Být vítězem Českého YouTube Festu je obrovský úspěch. I když je projekt IAN na hudebním poli uplně nový a de facto neznámý, naše píseň Mom 'n' Dad v konkurenci uspěla, a to nejen mezi přáteli a známými, ale i mezi novými posluchači, kteří si chtěli poslechnout něco nového. Toho si moc vážíme," říká duo ve složení Ian Yvese a Jan Kaňka. "Věříme, že nás možnost spolupráce v profesionálním a kreativním prostředí nakopne do dalších, famózních a námi neprobádaných výšin," dodali.

Vítězové v polovině srpna předvedou svoji tvorbu na jednom z nejznámějších evropských festivalů Sziget. Společně s druhými Dirty Blondes a třetími We On The Moon zahrají i na českých United Islands, Jam Rock a Rock For People. Na posledním jmenovaném vystoupí i kapely Evelynne a I Like You Hysteric, kteří dostali čtvrté a páté nejvyšší množství hlasů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY