Na novince Janelle Monáe se objeví Prince i Miguel

12.06.2013 11:23 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Janelle Monáe
© last.fm
Jsou známy další podrobnosti ohledně nového studiového alba Janelle Monáe "The Electric Lady". Erykah Badu, která hostuje v singlu "Q.U.E.E.N.", nebude jediným známým hostem této nahrávky. Mužskou část populace na něm zastoupí zpěvácí Prince a Miguel.

"S Princem jsme dobří přátelé. Je mým mentorem. Je to úžasné, že budu mít na desce někoho, komu záleží na mé kariéře a chce mě vidět bourat bariéry a uspět. Prince nespolupracuje s jinými interprety každý den. Je to proto pro mě pocta, že mi věří. Jsem mu navěky zavázaná," prohlásila Monáe pro server aceshowbiz.com. Další podrobnosti ke spolupráci nezveřejnila. Co se týče skandalisty Miguela, u této spolupráce již vešlo ve známost, že společná píseň dostala název "Primetime" a bude hodně povědomá fanouškům kapely Pixies. Obsahuje totiž samply z jejich písně "Where Is My Mind?".

Rodačka z Kansas City do své tvorby zařazuje hlavně prvky soulu a r’n’b. Nebojí se však sáhnout ani do vod folku, rocku či hip hopu. Neoficiální debutové album "The Audition" natočila již v roce 2003, následující EP "Metropolis: Suite I" však vyšlo až v roce 2007. Z obou pokračování tohoto EP však vznikla koncepční deska "The ArchAndroid" a právě ta se stala oficiálním debutem zpěvačky. Své kvality předvedla už i americkému prezidentovi Baracku Obamovi, laureátům Nobelových cen a návštěvníkům multižánrového festivalu Colours Of Ostrava.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY