Dead Western se v úterý předvedou v Praze

10.06.2013 17:32 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Dead Western flyer
© facebook interpreta
Kapela? Projekt? Kdepak. Na Dead Western nepasuje žádné z těchto slov. Dead Western jsou spíše prazvláštní úkaz. Jednoduchý, ale zároveň dramatický akustický zvuk, psychedelický opar, zvláštní napětí, vokál jak z jiného světa...

Za tajemným názvem Dead Western se skrývá písničkář a výtvarník Troy Mighty, který na svých nahrávkách (Dead Western zatím vydali tři desky - ta poslední z loňského roku nese název "Everything, Eternally" a vyšla stejně jako průlomová "Suckle At The Supple Teats Of Time" na labelu Discorporate Records) překvapuje hlasem hlubším než Mariánský příkop. Zvuk tohoto úkazu se zdánlivě bezcílně potuluje mezi tímto a oním světem - záleží jen na tom, do kterého z nich se chcete vydat vy. Dead Western mají něco z křehkosti Boduf Songs, leccos z rozvinuté psychózy Current 93 a dokonce i něco z hloubky Angels Of Light. Také živá verze jejich hypnotických skladeb je více než pozoruhodná.

Přesvědčit se o tom můžete 11. června v příjemném prostředí žižkovského Bajkazylu, kde Dead Western zahajují své aktuální evropské turné. Koncert má nálepku last minute show - a takové jsou zpravidla nejvydařenější. Show začíná úderem osmé večerní a vstupné je 100 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY