P!nk a Nate Ruess podle očekávání získali jedničku v českých rádiích

10.05.2013 08:47 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

P!nk u nás bezesporu patří k nejoblíbenějším světovým zpěvačkám. O tom svědčí jak častá vystoupení a celkem ucházející prodeje desek, tak i úspěšné rotace singlů v rádiích. Především ty z poslední doby patří vždy k nejhranějším a duet s Natem Ruessem ji dokonce získal další českou jedničku.
Pink - Just Give Me A Reason
© facebook interpreta
RÁDIA - Minulý týden jsem naznačil, že společný singl zpěvačky P!nk s frontmanem kapely fun. Natem Ruessem "Just Give Me A Reason" by mohl být právě v tom týdnu uplynulém tím nejhranějším a heleme se, podívejme se, ono se tak opravdu stalo. Od "U + Ur Hand" je to její šestá česká jednička (předchozí hitparádové úspěchy nám bohužel IFPI tají) a můžeme ji označit za to nejúspěšnější, co zatím vzešlo ze zpěvaččina šestého studiového alba "The Truth About Love". Dvojice Pitbull a Christina Aguilera, která éteru vládla před dvěma týdny, je momentálně druhá, následována vítězem loňského ročníku britské pěvecké soutěže X Factor Jamesem Arthurem, který nám snad brzy představí kromě úspěšného singlu "Impossible" i svou debutovou desku.

Z nejúspěšnější novinky z uplynulého týdne mám upřímnou radost, protože jí je jeden z nejsilnějších singlů tohoto roku, skladba "Get Lucky" od Daft Punk a Pharrella Williamse. Lépe snad na nové album francouzského dua ani navnadit nešlo ("Random Access Memories" si oficiálně poslechneme už 20. května). Skladba startuje relativně vysoko - na třicáté první pozici.

Na padesátce najdeme první singl britského DJe a producenta Adama Dymenta, známějšího spíše pod uměleckým jménem Duke Dumont. Po sérii remixů došlo na jeho vlastní výtvor "Need You (100%)", který už stihl dobýt i singlovou hitparádu v jeho domovině. Dále se v novinkách také objevila Avril Lavigne s pilotní skladbou "Here's To Never Growing Up" z chystané páté studiovky (má vyjít v září) a "This Is What It Feels Like" Armina Van Buurena.

Top 10 ČR - rádia:
  1. P!nk & Nate Ruess - Just Give Me A Reason
  2. Pitbull feat. Christina Aguilera - Feel This Moment
  3. James Arthur - Impossible
  4. Bruno Mars - When I Was Your Man
  5. Labrinth feat. Emeli Sandé - Beneath Your Beautiful
  6. Taylor Swift - I Knew You Were Trouble
  7. Lenka - Everything At Once
  8. Marek Ztracený - Sex s ex
  9. The Lumineers - Ho Hey
  10. Kryštof / Jaromír Nohavica - Křídla z mýdla

Top 100 RÁDIO 18/2013 - novinky:
31. Daft Punk & Pharrell - Get Lucky
50. Duke Dumont - Need You (100%)
79. Avril Lavigne - Here's To Never Growing Up
92. Armin Van Buuren - This Is What It Feels Like

Deep Purple - Now What?!
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Ani jsme se nenadáli a už tady máme další novou prodejní jedničku. Poté, co Aleš Brichta s albem "Údolí sviní" sesadil Divokého Bill a jejich patnáctku, teď sám musel ustoupit legendám hard rocku Deep Purple. Ti si sice i na devatenáctém studiovém albu "Now What?!" jedou stále to svoje, ale srdce starého bigbíťáka tohle prostě nemůže nepotěšit (zvláště když na nástupce "Rapture Of The Deep" čekali dlouhých osm let). Druhé místo patří překvapivě girlbandu Little Mix a jejich debutu "DNA", které tak o příčku níže posunuly Depeche Mode s "Delta Machine".

Domácím novinkám kralují Tři sestry na osmičce, podle nichž je "Líná hudba, holý neštěstí". Mimo nich se v žebříčku nově objevují finští rockeři HIM s "Tears On Tape" (v pořadí osmé album a podle prvních kritik celkem povedené), slovenský zpěvák, finalista Česko Slovenské SuperStar Martin Harich, Magdalena Kožená s kolekcí "The Art Of Magdalena Kožena", kterou si slavná operní pěvkyně sama sestavila, a také poslední živák britských Whitesnake "Made In Japan".

Top 10 - prodejnost:
  1. new Deep Purple - Now What?!
  2. Little Mix - DNA
  3. Depeche Mode - Delta Machine
  4. Kryštof - Inzerát
  5. Divokej Bill - 15
  6. Lucie Vondráčková - Oheň
  7. Aleš Brichta - Údolí sviní
  8. new Tři sestry - Líná hudba holý, neštěstí
  9. Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
  10. P!nk - Truth About Love

TOP 50 Prodejní 18/2013 - novinky:
1. Deep Purple - Now What?!
8. Tři sestry - Líná hudba holý neštěstí
14. HIM - Tears On Tape
26. Martin Harich - Nech
29. Různí - TOP 20.cz 2013/1
41. Magdalena Kožená - The Art Of Magdalena Kožena
44. Whitesnake - Made In Japan

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 18. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY