Na Rock for People bude letos "festival na festivalu" - výhradně s českými kapelami a speciálními projekty

07.05.2013 07:00 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Kabát
© F. Ortmann
Výběr a koncentrace českých, případně i slovenských kapel je pro řadu fanoušků rozhodujícím kritériem pro výběr letního festivalu. I proto se vedení jednoho z těch nejtradičnějších, Rock for People, rozhodlo domácí scéně vyčlenit celý jeden den. Konkrétně půjde o závěrečný pátek 5. července, který nabídne vedle prověřených jmen i několik speciálních projektů - výhradně pro návštěvníky RfP. "Festivalu na festivalu" dominují Kabáti, kteří právě jen ve Festivalparku v Hradci Králové zopakují svůj speciální set s Big Bandem z jarního (a do posledního místa vyprodaného) turné. Přijede rovněž Tomáš Klus, který opanoval většinu letošních hudebních cen a anket.

"Víme, pro kolik lidí je festival jedinou šancí za rok potkat se naživo se svými oblíbenými domácími hudebními projekty. Proto jsme se rozhodli největší tuzemská jména soustředit do jednoho dne," konstatuje Petr Fořt, dramaturg Rock for People. Má to dvojí efekt: návštěvníky, kteří na Rock for People jezdí výhradně kvůli progresivním zahraničním interpretům, čekají tři festivalové dny opřené přesně o tyto kapely. Doslova bezprecedentně výhodné vstupné na poslední den (390 Kč) naopak může přilákat tisíce nových fanoušků právě projekty jako Kabát & Big Band, Kryštof, Tomáš Klus, Pražský výběr, Horkýže Slíže (ti mimochodem jako na jediném českém festivalu) nebo UDG.

I mimo pátek 5. července se v programu letošní Rock for People hemží speciálními projekty, hudebními premiérami i derniérami. Platí to například pro skupinu Kryštof, která pouze na RfP připomene své veleúspěšné únorové turné po velkých halách, včetně projekcí a další produkce. Anebo Xindla X, jenž se díky Orchestru Karla Vlacha jen v Hradci Králové rozšíří na Xindla XXL, či Filharmonie Hradec Králové s produkcí věnovanou Beatles...

Z nově potvrzených jmen se poslední festivalový den představí ve výlučné kooperaci například Mandrage a A Banquet, což slibuje nevšední zážitek. Obdobně jako nesmělé námluvy mezi crossoverovými Cocotte Minute a Heidi Janků - zpěvačkou s hlasem stejně drsným, jako byl začátek její kariéry. Opominout nelze ani fúzi tradičního 2-tone ska v podání The Chancers a svižného rockabilly v podání veteránů této žánrové scény Gangnails.

Rock for People na nadcházejícím 19. ročníku nabídne kombinaci prověřených jmen a nových talentů doporučených evropskými showcasovými přehlídkami. Dosud byly potvrzeny kapely Thirty Seconds To Mars (US), Queens of the Stone Age (US), The Parov Stelar Band (AT), Foals (UK), Billy Talent (CA), Gogol Bordello (US), Klaxons (UK), Modestep (UK), Papa Roach (US) či A Day To Remember (US). Aktuálně jsou v prodeji vstupenky za 1 550 Kč, respektive po registraci za 1 450 korun. Vstupenky na poslední den 5. 7. za neuvěřitelných 390 korun budou v předprodeji v průběhu května. Více informací na rockforpeople.cz a google.com/+RockForPeople.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY