Rudimental jsou v Británii na vrcholu

08.05.2013 19:05 - Michal Rolig | foto: facebook interpreta

To, co se povedlo už dvěma jejich hitům, dokázali i s debutovým albem "Home". Rudimental tak odsunuli na druhé místo minulého vítěze Michaela Bublého, na trojku vyskočila Pink. Mezi singly všechny znova rozdrtili Daft Punk. Singlu "Get Lucky" se prodalo dvakrát více než druhého v pořadí "Waiting All Night".
Daft Punk - Get Lucky
© facebook interpreta
Za první dva dny prodali více než padesát tisíc kopii, minulý týden číslo navýšili o sto padesát tisíc a tento týden o dalších sto šedesát tři tisíc kusů. Řeč je o singlových vítězích dvou posledních týdnů Daft Punk a jejich novince "Get Lucky". S celkovým prodejem přesahujícím dvě stě šedesát tisíc kusů tak mají slušně našlápnuto k nejprodávanější nahrávce roku.

Změnu tento týden nepřineslo ani druhé místo, s hitem "Waiting All Night" tam zůstávají Rudimental, kteří se postarali i o největší vzestup týdne. Letní song z minulého roku "Feel The Love" postoupil o více než třicet míst na třicátou pozici.

Na trojku postoupil singl Macklemore a Ryana Lewise "Cant Hold Us". O sedm míst směrem nahoru vyletěl singl "Let Her Go" zpěváka Passengera, který je aktuálně čtvrtý. Nejlepší pětku doplňují Calvin Harris a Ellie Goulding s taneční peckou "I Need You Love". Na šestce je postup o patnáct míst a postarala se o něj trojice David Guetta, Ne-Yo a Akon se singlem "Play Hard". Ještě větší vzestup, a to rovnou o sedmadvacet míst, mají Goo Goo Dool, s písní z filmu Město Andělů "Iris" jsou dvanáctí.

Jedinou novinku která se tento týden dokázala vyšplhat mezi nejlepší desítku je "You And Me" od Disclosure. Jde o druhý singl s připravované debutové desky "Settle", která se na pulty obchodů dostane na začátku června. Ostatní novinky snad ani nemá cenu jmenovat, nejde totiž o nic co by v budoucnu mohlo promluvit do pořadí na nejvyšších místech. Na pětatřicátém místě startuje Misha B s písní "Here's To Everything" a o tři místa za ní singl "Rise And Fall" od dvojice Michael Molloy a Alex Evans.

    Top 10 - singly:
  1. Daft Punk feat. Pharrell Williams - Get Lucky
  2. Rudimental feat. Ella Eyre - Waiting All Night
  3. Macklemore feat. Ryan Lewis - Can´t Hold Us
  4. Passenger - Let Her Go
  5. Calvin Harris feat. Ellie Goulding - I Need Your Love
  6. David Guetta feat. Ne-Yo, Akon - Play Hard
  7. will.i.am feat. Justin Bieber - #thatPOWER
  8. Pink feat. Nate Ruess - Just Give Me A Reason
  9. ▼ Duke Dumont feat. Ame - Need U (100 Percent)
  10. N Disclosure feat. Eliza Doolittle - You And Me

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Rudimental - Home
© facebook interpreta
Ještě před vydáním debutové desky mělo britské kvarteto Rudimental v Británii na kontě dvě prvenství mezi singly. Hit minulého léta "Feel The Love" i aktuální "Waiting All Night" najdete i na novince "Home", s kterou kapela startuje na vrcholu albového žebříčku. S hosty jako jsou John Newman, Angel Haze, Becky Hill, Ella Eyre nebo jedna z nejžádanějších britských zpěvaček součastnosti Emeli Sandé, se také nic jiné čekat nedalo.

Na dvojku tak novinka posunula vítěze dvou předchozích týdnů Michaela Bublého s deskou "To Be Loved". Třetí pozici pro sebe urvala Pink, která desku "The Truth About Love" představí již v pátek na vyprodaném pražském koncertě. Svůj rekord z minulého týdne prodlužuje čtvrtá Emeli Sandé, nejprodávanější pětici doplňuje will.i.am.

Zakládající člen kapely Passenger Mike Rosenberg je od rozpadu kapely před třemi lety na sólové dráze. Název kapely si ponechal jako svůj pseudonym a v červnu minulého roku vydal desku "All The Little Lights". Ta teď po několikatýdenním stoupání žebříčkem vtrhla poprvé mezi nejlepší desítku, usadila se na šesté pozici.

Na konci nejlepší desítky je debutová deska "Before I Sleep" loňské finalistky soutěže The Voice, která si říká Bo Bruce. Na třinácté pozici startuje čtvrté album "Roulette" úspěšného boybandu Blue. Na něm kromě aktuálního singlu "Hurt Lovers" najdete i neúspěšnou písničku "I Can", pomocí které skupina reprezentovala Velkou Británii na finálovém večeru Eurovize před dvěma lety. Hned za pány startuje i jednasedmdesátiletý umělec Seasick Steve s novinkou "Hubcap Music". Poslední novinku, kterou najdeme mezi nejlepší dvacítkou, mají Deep Purple, s albem "Now What" jsou na devatenáctce.

    Top 10 - alba:
  1. N Rudimental - Home
  2. Michael Bublé - To Be Loved
  3. Pink -. The Truth About Love
  4. Emeli Sandé - Our Version Of Events
  5. Will.I.Am - #willpower
  6. Passenger - All The Little Lights
  7. Bruno Mars - Unorthodox Jukebox
  8. Justin Timberlake - The 20/20 Experience
  9. Calvin Harris - 18 Months
  10. N Bo Bruce - Before I Sleep

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY