Serj Tankian nenechává své fanoušky zahálet, letos uvede hned dvě novinky

01.05.2013 15:52 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Serj Tankian
© facebook interpreta
Zpěvák, skladatel a multiinstrumentalista Serj Tankian je pověstný svou pílí. Letos proto nachystal rovnou dvě studiové desky, které vydá na svém vlastním labelu Serjical Strike Records. První z nich nese titul "Orca" a na trhu se objeví 25. června, druhé album "Jazz-iz Christ" vyjde o měsíc později, tedy 23. července.V Praze vystoupí Serj Tankian se System Of A Down 14. srpna v rámci festivalu Aerodrome.

"Orca", první opravdová symfonie Serje Tankiana, vznikala v rakouském městě Linz. Její nahrávání se uskutečnilo především díky penězům fanoušků z kampaně na serveru Kickstarter . Na symfonii se podílel také dirigent Werner Steinmetz a pozorným posluchačům jistě neuniknou vlivy skladatelů působících od začátku dvacátého století, které doplňují moderní filmové kompozice.

"Jazz-iz Christ" je pak Serjovým duchovním dítětem, pro které nosil veškerý materiál v hlavě už několik let. Jedná se o desku plnou hostujících umělců, se kterými se zpěvák pustil do spolupráce. Za všechny jmenujme například pianistu Tigrana Hamasyana, flétnistu Valeria Tolstova a trumpetistu Toma Dupreyho. Z patnácti skladeb jsou až na čtyři všechny instrumentální a snoubí se v nich progresivní jazz, elektronika, etnická a také rocková hudba.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY