Balkánská smršť Dubioza Kolektiv v barvách RfP se nezadržitelně řítí do Čech

23.04.2013 10:41 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Dubioza Kolektiv
© Goran Lizdek
Málokterá kapela má v Evropě takový důvod k naštvanosti, smutku, skepsi a asi i opodstatněné nenávisti jako bosenská parta Dubioza Kolektiv. Otřesná zkušenost balkánského konfliktu v devadesátých letech minulého století poznamenala navždy životy muzikantů i jejich blízkých. Vedle autentických zážitků Dubiozy jsou namistrované pózy amerických rapperů lacinou rychlošípáckou selankou foglarovských epigonů.

Tuto nepřízeň osudu přesto dokázali členové Dubiozy přetavit v energické poselství o nutnosti porozumění a tolerance, které se zároveň nebojí ani teď poukázat bez okolků na současné neřesti světa nejen na Balkáně. To vše je zarámováno jedním z nejenergičtějších pódiových vystoupení, jaké lze v Evropě v současné době vidět a slyšet. Nářez kytarových riffů, dubu, reggae a rapu i rockové přímočarosti s názvuky balkánského folklóru - to vše po roce a půl opět napění krev českého publika na koncertní šňůře bosenské kapely Dubioza Kolektiv.

Turné je také vlastně řadou warm-up parties pro letní festival Rock for People, kde tato bosenská kapela rovněž vystoupí. Již nyní se můžete nechat strhnout do víru nevídané balkánsko-hiphopové party 23. dubna v pražském Paláci Akropolis, 24. dubna v Divadle Pod lampou v Plzni, stejně jako 25. dubna na Flédě v Brně a 26. dubna v ostravské Rock And Roll Garage. Těšit se můžete nejen na prověřený repertoár z minula, ale také na materiál z nového alba Apsurdistán, které kapela vydává právě dneska - 15. dubna. A jistě jej vybalí, ještě vonící lisovnou a tiskárnou, i ze svého tourbusu.

"Miniturné Dubiozy je myslím tím správným zahřívacím předkolem letošního RFP, jejich skvělá muzika, nasazení a energie a zároveň silné humanistické sdělení podložené tvrdou autentickou životní zkušeností je tím nejlepším, co můžeme příznivcům Rock for People nabídnout pro první setkání. Těšíme se na ně a věříme, že budou nadšeni stejně jako my a po koncertech téhle nabušené partičky nezůstane na nikom suchá ani nitka," vysvětluje Michal Thomes, ředitel Rock for People.

Rozpis koncertů:

Úterý, 23. 4. - Praha - Palác Akropolis (vstupné 220/270 Kč)
Středa, 24. 4. - Plzeň - Pod lampou (vstupné 170/200 Kč)
Čtvrtek, 25. 4. - Brno - Fléda (vstupné 220/270 Kč)
Pátek, 26. 4. - Ostrava - Rock'n'Roll Garage (stupné 200/250 Kč)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY