Kate Bush byla oceněna královnou Alžbětou II.

15.04.2013 11:35 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Kate Bush
© PA
Kate Bush obdržela 10. dubna od britské královny Alžběty II. nižší Řád britského impéria CBE (plným názvem Commander Of The Most Excellent Order Of The British Empire). Jelikož se cíleně vyhýbá médiím a nerada vystupuje na veřejnosti, museli novináři vzít zavděk alespoň oficiálním prohlášením:

"Jsem nesmírně nadšená z této pocty, o kterou se dělím se svojí rodinou, přáteli, ostatními hudebníky a všemi, kteří byli velice důležitou součástí toho všeho. Teď můžu dát na vrchol vánočního stromečku něco výjimečného."

Čtyřiapadesátiletá hudebnice se na scéně pohybuje již více jak pětatřicet let a rozhodně se dá říci, že patří mezi legendy britské hudby. Debutové album "The Kick Inside" vydala v roce 1978 a ještě v tomtéž roce vydala i jeho následovníka "Lionheart". Pak už, co se týče vydávání alb, nebyla tak produktivní a po desce "The Red Shoes", kterou vydala v roce 1993, si naordinovala dokonce dvanáctiletou přestávku. Vrátila se albem "Aerial" a předloni se připoměla opět dvěma nahrávkami "Director’s Cut" a "50 Words Of Snow".

Spolupracovala s mnoha známými kolegy. Jmenujme například Prince, Erica Claptona či Eltona Johna. Patrně nejznámější písní je její duet s Peterem Gabrielem "Don’t Give Up".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY