Nová kapela Tommy Indian vydá v červnu album "Moon Dreamer"

15.04.2013 10:12 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Tommy Indian
© facebook interpreta
Na obzoru je nová česká kapela. Na tom by nebylo nic moc zvláštního, nové skupiny vznikají neustále. Tato ale má cosi do sebe už teď. Jmenuje se Tommy Indian a její členové mají co společného s formacemi Cartonnage, Toxique či interprety Tomášem Klusem, Wabi Daňkem nebo Radůzou. Zpěvákem je syn amerického pastora Thomas Mathew Klika.

Ve spolupráci s vydavatelstvím Supraphon již pilně připravují nahrávku "Moon Dreamer", která vyjde v červnu. Stylově se pohybují na rozmezí alternativy, popu a folku. Aniž by kde živě vystoupili, s písní "Slow" dokázali zabodovat ve světových hudebních soutěžích Unsigned Only a Songwriting Competition 2013. V porotě těchto soutěží nechyběla taková esa jako Tom Waits, Jeff Beck, Suzanne Vega nebo Robert Smith z The Cure. Právě oni vybrali singl "Slow" jako jeden z deseti nejlepších. Na výběr přitom měli na dvacet tisíc písní.

"Úspěch v soutěži mi přijde jako zázrak. V takovém množství songů se neztratit opravdu potěší. Ještě milejší ovšem bude zájem posluchačů ať už u nás, nebo v zahraničí," říká pianista Petr Tichý, který je zároveň spoluautorem písničky.

První koncert kapely se uskuteční 17. května v pražském klubu Klubovna, formace se hodlá předvést i na několika letních festivalech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY