Yemi A.D. vydá s projektem Equals pětipísňové EP

11.04.2013 11:22 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Yemi AD
© reflex.cz
Známý tanečník a choreograf Yemi A.D. chystá se svým novým projektem Equals pětipísňové EP. První singl "The Moment" představil už na letošních Andělech. Formace se skládá ze dvou bubenic Lenky Dundrové a Petry Hrůzové a kytaristy z kapely Ewy Farné Martina Chobota. O zbytek se za pomoci midi kontrolerů, rectablu a mikrofonu stará Yemi sám.

"Jde mi o hudbu a show, která nemá postranní úmysly ve smyslu mé sebeprezentace, nechci se pomoci Equals zviditelňovat, i když mi to leckdo nemusí věřit. Zkrátka jen cítím silnou potřebu tvořit hudbu, která navíc nemá příliš mainstreamové ambice. Je to živelný projekt, který dohromady tvoříme s těmi nejlepšími lidmi, jaké jsem si mohl přát. Vlastní zisk z celosvětového prodeje desky věnuji českým dětem z dětských domovů. Takhle bude mít smysl nejen naše tvorba, ale i utracené peníze fanoušků," říká frontman kapely.

Tato hudba je fúzí různých vlivů ovlivněná indie r'n'b, kterou ve světě prezentuje třeba Frank Ocean nebo The Weeknd. EP vyjde v květnu 2013 a podílí se na něm třeba i Laura Escudé nebo Henry Strange. Snímky na obal EP nafotí v Paříži pod dohledem dvorního fotografa Stevena Spielberga či Johnyho Deppa Vincenta Floureta.

V Čechách není Yemi A.D. neznámou tváří. Kdysi moderoval na Nově známou hitparádu Eso, režíroval klip "School Beauty Queen" formace Charlie Straight a spolupracoval i se světoznámým Kanyem Westem.

EP pomůže na svět vydavatelství Championship music.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY