Podívejte se na "When You Really Loved Someone" Agnethy Fältskog z Abby

13.03.2013 10:00 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Agnetha Fältskog
© agnetha.net
Agnetha Fältskog dala o sobě za posledních bezmála třicet let vědět hudebně jen jednou, když v roce 2004 vydala album coververzí "My Colouring Book". Po rozpadu Abby (který mimochodem nebyl nikdy oficiálně ohlášen) se vydala na sólovou dráhu. Ta ovšem zdaleka nebyla tak úspěšná, a proto se po albu "I Stand Alone" z roku 1987 na dlouho odmlčela, nepočítáme-li její německé album "Geh Mit Gott" z roku 1994.

V mezidobí byla k vidění snad pouze během premiéry muzikálu Abby "Mamma Mia" v roce 2008, kde se sešli všichni členové slavného kvarteta znovu dohromady. V oficiálním prohlášení, které uvedl server billboard.com, řekla: "Už velmi, velmi dlouho jsem nic nesložila. Ale když jsem seděla u klavíru, najednou to přišlo. Nemyslela jsem si, že budu ještě někdy zpívat. Když jsem si ovšem poslechla první tři skladby, nemohla jsem odmítnout."

K práci na album si pozvala dvaašedesátiletá zpěvačka producenta Jörgena Elofssona, který spolupracoval mimo jiné i s Westlife, Celine Dion, Kelly Clarkson či Britney Spears. Jelikož si ale na nahrávce nechává skutečně hodně záležet, přizvala si ještě i druhého producenta Petera Nordahla. "Viděli jsme, jak se rozzářila. S novou hudbou je ve svém životě mnohem šťastnější."

Tým kolem zpěvačky již vytvořil i nové webové stránky agnetha.co.uk, oficiální VEVO kanál i účet na sociální síti Twitter. Nová deska s názvem "A" už má i oficiálně potvrzený termín vydání - 13. května 2013, videoklip k pilotnímu singlu "When You Really Loved Someone" si můžete pustit pod článkem.

Samotná Abba po svém rozpadu čelila již mnoha lukrativním nabídkám, které se scházely hlavně u příležitosti promítání jmenovaného muzikálu. Jejich hity jsou, zdá se, nesmrtelné, ale prosby fanoušků o návrat formace na pódia zřejmě zůstanou navždy nevyslyšeny. Jak už přiznal kytarista Björn Ulvaeus: "Pro tento krok už nemáme motivaci. Peníze nejsou důležité. Chceme, aby si nás naši fanoušci pamatovali takové, jací jsme byli. Mladí, energičtí, plní sil a ambicí."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY