Irští Kopek se po předskakování Royal Republic vrátí do Prahy

04.03.2013 18:23 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Kopek
© archiv
Kopek je irská rockově popová kapela z Dublinu, která se v Praze na podzim představila jako support švédských Royal Republic. Jejich historie se začala odpočítávat zhruba před deseti lety. Začínali hrát v hospodách a účastnili se mnoha soubojů kapel, které s přehledem vyhrávali. Mezi léty 2002 a 2009 Kopek neustále koncertovali a jejich renomé rostlo. V roce 2005 získali ocenění v soutěži "Best Live Act At The Global Battle Of The Bands", dostali sto tisíc dolarů a vyrazili na turné kolem světa. Kopek se nyní do Prahy podívají znovu. Nyní ale odehrají svůj vlastní koncert v klubu 007 na Strahově, a to 21. května.

V roce 2009 Kopek podepsali smlouvu s Religion Music na vydání několika alb. Jejich debut nazvaný "White Collar Lies" byl kritiky i fanoušky velice příznivě hodnocen. Desku míchal držitel ceny Grammy Tom Lord-Alge (Green Day, Manic Street Preachers, Marilyn Manson, U2, Blink 182, Rolling Stones…), o mastering se postaral další držitel Grammy Ted Jensen (Sterling Sound - Madonna, Creed, Santana etc..) a produkovali ji Glenn Herlihy & Kopek ve studiu Religion Music Studios.

Několik skladeb z desky bylo použito v TV a ve filmech - např. v novém filmu ze série "Prci, prci, prcičky" "American Reunion", "Saw 3D" a v různých pořadech na MTV jako "Punk'd", "The Real WorldL, "Jersey Shore" či "The Challenge".

Vstupenky jsou k zakoupení v sítí Ticketpro za 200 Kč (+ poplatky), na místě za 250 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY