Nejlepší ženské hlasy Afriky budou ke slyšení na letošním Colours Of Ostrava

16.02.2013 10:55 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Acoustic Africa
© facebook interpreta
Na festivalu Colours Of Ostrava má africká hudba své tradiční místo a zajímavých interpretů z těchto končin světa bude i v letošním roce dostatek. Zpěvačka a hudebnice z Mali Rokia Traoré přijede na tento festival vůbec poprvé. Známý londýnský list The Guardian o ní napsal, že její hlas patří k tomu nejlepšímu a nejvzrušivějšímu na africkém kontinentu.

Ředitelka festivalu Zlata Holušová k jejímu vystoupení dodává: "Na Colours přijede s netrpělivě očekávaným novým albem, které připravuje v produkci Johna Parishe (PJ Harvey) na labelu Nonesuch. Africká hudba má u nás tradičně silné zastoupení. Jsem ráda, že letos se nám podařilo domluvit právě s Rokií Traoré, o kterou jsem dlouhá léta stála.

Kromě toho bude mít své místo v programu festivalu také projekt Acoustic Africa. Jedná se o seskupení tří zpěvaček a hudebnic z Pobřeží slonoviny ve složení: držitelka Grammy Dobet Gnahoré, Manou Gallo (baskytara) a Kareyce Fotso (Kamerun, akustická kytara). Co čeká návštěvníky při tomto vystoupení, popisuje ředitelka festivalu takto: "Návštěvníci se při jejich koncertu mohou těšit nejen na akustické písně, ale i na 'velmi hlasitý' mix afropopu, funky a r'n'b."

Festival potrvá od 18. do 21. července a prozatím potvrzená jsou jména jako Jamie Cullum, Sigur Rós, Damien Rice a z domácích hudebníků například Tata Bojs, Pražský výběr nebo Wanastowi Vjecy. Čtyřdenní vstupenky v současné ceně 1650 Kč jsou k dostání do 31. března 2013 v síti Ticketpro, e-shopu Colours of Ostrava nebo fyzicky v kamenné prodejně Oriental v Ostravě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY