Alice Cooper po pěti letech znovu vyděsí Brno

09.02.2013 09:58 - Jakub Polách | foto: facebook interpreta

Alice Cooper
© facebook interpreta
Americký rocker Alice Cooper se znovu zastaví v České republice. 26. července vystoupí jako před pěti lety v brněnské Kajot Areně. Lístky jsou k dispozici od čtvrtka 9. února a jejich cena začíná na 690 Kč.

Alice s sebou přiveze netradiční jevištní show nazývanou shock rock. Při jeho koncertech tak tradičně protečou hektolitry krve, na pódiu se objevují gilotiny, elektrická křesla nebo hroznýš královský. Na této divadelně pojaté show Cooper představí největší hity z jeho šestadvaceti studiových alb, včetně písní ze zatím poslední, poměrně úspěšné desky "Welcome 2 My Nightmare". Ta vyšla minulý rok a v hitparádě amerického Billboardu se vyhoupla až na 22. místo.

Alice Cooper se na hudební scéně pohybuje už od konce 60. let minulého století a jeho shock rock za tu dobu ovlivnil nespočet velkých umělců. K vytvoření svého alter ega se jím nechal inspirovat David Bowie, svou image si podle Coopera upravil také Marilyn Manson. Své zalíbení Cooper našel i v jedné ze současných popových hvězd, Lady Gaga. Podle Cooperových slov je Gaga jeho ženskou verzí, na festivalu Bonaroo jí minulý rok dokonce vzdal poctu přezpíváním jejího hitu "Born This Way".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY