Členka japonských AKB48 porušila vnitřní pravidla skupiny, musela si oholit hlavu

05.02.2013 15:15 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

AKB48
© facebook.com/pages/akb48
Zajímavé vnitrokapelní zákony má japonské seskupení AKB48. Jejich hvězda Minami Minegishi je porušila a natočila video, ze kterého je zřejmé, že si oholila hlavu, a s pláčem se omluvila. Co tak strašného provedla? Strávila noc se svým přítelem Alanem Shirahamem, který je členem formace Generations. To měla ovšem tato členka skupiny zakázáno z důvodu, aby neničila iluze zvých fans. A tak to má každá členka kapely.

Porušení pravidel nevyčmuchal nikdo jiný než bulvární fotografové, kteří zpěvačku zachytili, jak odcházi ze Shirahamova bytu, což v případě vnitřních pravidel skupiny znamená okamžitý vyhazov. Zpěvačka se snaží bránit tím, že na oficiálním webu AKB48 zveřejnila video a vydala zároveň prohlášení: "Nemyslím si, že mi tento čin zabezpečí možnost odpuštění, ale hned jsem pomyslela na to, že nechci odejít z AKB48. Jestli je to možné, celým svým srdcem si přeji zůstat ve skupině. Vše, co jsem udělala, je jen má vina. Je mi to velmi líto."

V Japonsku patří mezi projevy lítosti právě oholení hlavy. Nakonec si Minegishi jako trest odnesla přeřazení do týmu nováčků. A vy se můžete podívat, jak to snášela.

Celá hudební organizace AKB48 vznikla v roce 2005 a skládá se ze zhruba devadesáti děvčat, lépe řečeno dětí, protože nejstarší z nich mají jen něco málo přes dvacet let. Díky počtu svých členek je zapsaná do Guinessovy knihy rekordů jako největší popová skupina. Vzhledem k tomu, že AKB48 mají i své vlastní divadlo, kde dívky rozdělené na týmy vystupují každý den, aby byly v co nejužším kontaktu s publikem, se už moc nedají označit za skupinu. Jejím zakladatelem je producent Jasuši Akimoto a na tomto projektu vydělává přes všechny problémy velké množství peněz. O dívky je obrovský zájem a patří také mezi nejlépe vydělávající kapely na světě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY