- musicserver.cz">

Hard Rock Rising: "Vyhlašujeme soutěž Souboj skupin 2013"!

18.01.2013 23:30 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Hard Rock Rising
© facebook interpreta
Hard Rock International naplňuje i tento rok své předsevzetí a pro budoucí hvězdy zítřka opět organizuje soutěž Hard Rock Rising. Tato největší světová soutěž hudebních skupin světa podporuje kariéru aspirujících muzikantů tím, že nabídne jedné skupině z každé země unikátní příležitost zúčastnit se světového turné v městech, kde se Hard Rock nachází, nahrát s Hard Rock Records hudební album a zfilmovat videoklip. Součástí výhry je také výbava pro skupinu v hodnotě 10 000 amerických dolarů.

"Hard Rock miluje objevování talentů a proto jim poskytuje mezinárodní scénu, na které se mohou předvést," říká John Kirkpatrick, ředitel vztahů pro hudbu a muzikanty z Hard Rock International."Soutěže Hard Rock Rising se účastnilo více než 12 000 skupin. Fanoušci na celém světě jen v roce 2012 udělili téměř 1 milión hlasů. Doufáme, že úspěch tohoto programu dopomůže katapultovat novou hudební skupinu k úspěchu a představí její hudbu příznivcům Hard Rock na celém světě."

Pro skupiny, které si přejí soutěžit, zřídil Hard Rock ve spolupráci s hudebním online serverem ReverbNation registrační systém, který je aktivní do pondělí 21. ledna 2013. Budoucí rockové hvězdy z Česka se mohou registrovat přímo na facebookové stránce Hard Rock Cafe Praha.

“Máme obrovskou radost, že se i pražské Hard Rock Cafe může účastnit takto prestižní soutěže, která nadějným kapelám otevírá dveře do mezinárodního hudebního světa. Jsem přesvědčena, že se i v Čechách rodí hvězdy světového formátu a tato soutěž jim umožní kratší cestu ke slávě. Minulý rok se pražský vítěz probojoval do semifinále globálního kola soutěže, čímž dokázal, že i malá země může vyniknout v tvrdé konkurenci," říká Lenka Fejglová, obchodní a marketingová manažerka pražského Hard Rock Cafe.

Po registraci budou o postupu do fáze soutěží živých vystoupení rozhodovat fanoušci tím, že si zdarma stáhnou hudební nahrávku svého favorita. Dvanáct kapel s největším počtem stáhnutí, neboli hlasů, bude poté soutěžit naživo přímo v Hard Rock Cafe - v každé lokalitě porota hudebních expertů vybere jednoho vítěze. Vítěz postupuje dále do celosvětového kola, kde budou pomocí facebooku fanoušci dále hlasovat a určí tak posledních 25 postupujících skupin z celého světa. Z těch vybere profesionální porota hudebníků absolutního vítěze a určí i druhé a třetí umístění v soutěži.

Po vzrušujícím období soutěží se bude výherce Velké ceny účastnit světového turné pod záštitou Hard Rock v městech, jako je například Sydney, Tokyo, Hong Kong, Londýn, Chicago a Honolulu. Dále skupina nahraje spolu s Hard Rock Records album, natočí videoklip a získá výbavu v hodnotě 10 000 amerických dolarů. Skupiny, které se umístí na druhém a třetím místě, také získají hudební výbavu v hodnotě 10.000 USD.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY