Koncert Michael's Uncle u příležitosti výročí oslav vzniku kapely bude také oslavou výročí Linhartovy nadace

12.12.2012 18:18 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Michael's Uncle flyer
© facebook interpreta
V pátek 21. prosince, v roce svých dvacátých narozenin, bude klub Roxy hostit oslavu čtvrtstoletí existence dvou subjektů neodmyslitelně spjatých nejen s Roxy. ale i s tuzemským kulturně společenským děním obecně - oslavu pětadvaceti let zřizovatele Roxy Linhartovy nadace nestorů domácí HC scény Michael's Uncle. Mejdan, jenž bude zároveň vánoční party Linhartovy nadace, navíc ozvláštní přítomnost celé řady hostů úzce spjatých s Michael's Uncle a LN, stejně jako formace SPT (House Dynasty) a Maradona Jazz, které se postarají o skvělou zábavu až do brzkých ranních hodin.

Vznik Michael's Uncle i počátky nadace spadají do roku 1987. Tehdy se rekonstruoval zámecký park v Praze v Dolních Počernicích a architekt Jan Mayer k projektu přizval mladé výtvarníky. V týmu vznikla myšlenka založit nadaci podporující spolupráci mezi architekty, scénografy a výtvarníky. Její činnost brzy přesáhla původní rámec a zaměřila se na podporu kulturně společenského dění vůbec. Michael's Uncle byli samozřejmou součástí této kulturní fronty a současně zde byly i osobní vazby. Hudebníci se společně s výtvarníky a dalšími umělci zasloužili po revoluci o vznik mnoha pražských klubů (Roxy, Rock Café, Bunkr, Pod Stalinem, Kotelna a dalších.) V letech 1990 - 1992 sdíleli společně kanceláře v domě bývalého SSM na Senovážném náměstí, odkud byly organizovány koncerty, výstavy, happeningy a podobné akce.

Společné večírky, kde se scházeli především alternativní umělci, byly stálou součástí tehdejšího pražského dění. Parta nadšenců komunity Linhartovy nadace uspořádala také vůbec první dva koncerty Majkláčů v tehdejším Klubu architektů U zlatého melouna. Spolupráce MU a nadace probíhala a probíhá přes všechny peripetie až do dnešních dnů. Styčným bodem všech umělců okolo nadace i MU byl po většinu času klub Roxy. Je tedy logické, že právě zde proběhne také výroční koncert, který bude současně oslavou pětadvaceti let vzniku Linhartovy nadace a s tím spojenou každoroční vánoční párty pro všechny příznivce nadace, Roxy, Michael's Uncle a ostatních účinkujících.

Současně vystoupí další umělci, kteří jsou spojení s Linharty i s MU. Kokrétně to budou např. Tomáš Vartecký (Kurtizány z 25. Avenue, Wanastowi Vjecy), Radek J. Škarohlíd (Hentai Corporation), Petr Hraboš Hrabalík (Našrot, MJ) a původní bubeník, spoluzakladatel Majkláčů Jarda Stuchlý (Vanessa, MJ).

Show startuje úderem osmé večerní. Vstupné činí 100 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY