Devin Townsend v doprovodu Fear Factory míří do Prahy

30.11.2012 15:20 - Matěj Bílý | foto: facebook interpreta

Devin Townsend
© hevydevy.com
6. prosince 2012 vystoupí v pražském klubu Roxy dvě přední jména světové metalové scény, projekt kanadského progresivního kouzelníka Devina Townsenda, doplněný známou americkou industrial/metalovou partou Fear Factory. V roli předkapely se představí tuzemští Hentai Corporation.

Devin Townsend se proslavil především jako hlavní mozek progresivní kapely Strapping Young Lad. Spolupracoval však i se Stevem Vaiem a má za sebou také bohatou sólovou kariéru jako zpěvák, kytarista, skladatel a producent. Momentálně se svým uskupením The Devin Townsend Project na koncertních prknech prezentuje aktuální desku "Epicloud". Představit ji zajisté neopomene ani tuzemskému publiku.

Neméně známým pojmem jsou i američtí Fear Factory, jejichž desky "Soul Of A New Machine" či "Demanufacture" stály v polovině 90. let u vzniku svébytného metalového subžánru, který krom hutných podladěných riffů sázel na přísně strojové vyznění a mohutné samply. Poslední album "The Industrialist" svým pojetím plně vystihuje podstatu tvorby této kapely a zároveň drží její vysoký standard.

Akce začíná v 19 hodin, vstupenky zakoupíte přes stránky pořádajících Obscure Promotion a v předprodejních sítích Ticketpro či Ticketstream.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY