Chcete exotiku? Vyražte do Paláce Akropolis na Habiba Koité a Erica Bibba

10.11.2012 17:20 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Habib Koité
© facebook interpreta
Fúze blues, gospelu a folku při společném setkání muzikantů ze dvou kontinentů. Habib Koité z Mali a Eric Bibb z New Yorku se vydali na společné turné, v rámci něhož zavítají také 16. listopadu do Prahy do Paláce Akropolis.

Oba muzikanti jsou již dnes kytarovými legendami. Habib Koité je přezdívaný jako Eric Clapton z Mali. Vychází z africké hudební tradice a mísí ji nesmírně vzrušujícím způsobem s energickým blues. Africká hudba se díky němu dostala k evropským a americkým posluchačům. Habib Koité je společně se svými kolegy z afrického kontinentu Ali Farka Touré, Djelimada Tounkarou nebo Kante Manfilou věrozvěsty africké hudby. Habib Koité zpívá v mnoha malijských jazycích. "Pracuji s malijskou tradicí, zároveň ale toužím po její moderní podobě. Chci otevřít okno mladé generaci, umožnit jí seznámit se s vlastními hudebními kořeny. Afriku až příliš drancuje západní popmusic," říká Koité (z rozhovoru s J. Moravčíkem).

Eric Bibb je současnou hvězdou akustického blues a folku. Vyrůstal v ryze hudebním prostředí (otcem je Leon Bibb - hvězda newyorské folkové scény 60. let, strýcem John Lewis - klavírista Modern Jazz Quartetu). Od devatenácti let jezdí po celém světě. Je považován za nástupce amerického bluesmana Taj Mahala. Ač vyšel z kolébky blues USA, prakticky celý život žije na severu Evropy (Švédsko, Finsko).

Koncert začíná v 19.30 hodin. Vstupenky seženete v předprodejních sítích Ticketpro a Ticketportal. V Paláci Akropolis za stání zaplatíte 450 Kč a za sezení 480 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY