Škwor nachystal živák na DVD

08.11.2012 09:33 - Tea Turk | foto: facebook interpreta

Škwor
© facebook interpreta
Jak slíbili, tak také udělali a první plnohodnotný koncertní záznam kapely Škwor je na světě. Na DVD "Natvrdo" zařadili své vystoupení z letošní Benátské noci a také dokument "Rok v drsným kraji" o tom, co všechno koncertování obnáší. Jako bonus pak úspěšný rockový kvartet přidal audio stopu na CD.

Křest alba je naplánovaný na 16. listopadu v KD Vltavská, kde skupina zároveň odehraje koncert. V obchodech novinku najdete od 23. listopadu. Za kmotra půjde známý herec a bavič Lukáš Pavlásek. Škwor si z křtu odnesou i Zlatou desku za prodej jejich poslední nahrávky "Drsnej kraj", která vyšla loni na jaře a v oficiální albové hitparádě zabodovala prakticky hned po svém vydání.

Za hodinovým dokumentem, který mapuje úspěšnou festivalovou sezónu kapely, stojí dvojice mladých filmařů Ondřej Kurčík a Pavel Brychta. Ti se snažili zachytit autentické dění kolem skupiny v zákulisí koncertů, na cestách a těsně před vstupem na pódium. Zábavné momenty střídá i pohled na stresové situace, nudu při nekonečném cestování a čekání, stejně tak emoce po úspěšných vystoupeních. Škwor tak fanoušky nechává nahlédnout i do prostředí, kam se běžně nepodívají. Samotný záznam koncertu pak přináší vystoupení kapely před desetitisícovým davem fanoušků, ve kterém nechybí jak skladby z posledního alba "Drsnej kraj", tak její největší hity.

Křtem live DVD/CD ale kapela ještě letos nekončí. Do Vánoc plánuje ještě řadu vystoupení v různých koutech Česka.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY